úterý 7. dubna 2009

i kdyz se zivim syrovym ovocem

a citim se diky tomu krasne, a netrpim zadnymi beznymi zdravotnimi problemy, jako napr. bolesti hlavy, nespavosti, obesitou, nevolnosti, prujmy, zacpou, paleni zahy atd.

presto se nekdy bolesti nevyhnu; obcas se stane ze mi prochladne telo a projevi se to krecema v mych nohach, ktere jsou oslabene ochrnutim po tezkem urazu patere s pohmozdenim michy. trvalo mi nejaky cas, nez jsem si vsimla z ceho ty krece mam, a davam si od te doby pozor abych neprochladla, ale presto se to obcas stane a ja trpim vetsinou cely den a celou noc nekdy slabsi nekdy silnou bolesti, ktera prichazi v ruznyhc intervalech, mezi kterymy si od bolesti odpocinu, take pro zmirneni bolesti si nohy protahuju, a tak mam ke konci dne unaveny ruce. a tak nic nedelam, jen lezim, na nic jineho nemam ani pomysleni. bolest me pohlti a nejsem shopna a ani nemam zajem o jakekoliv cinosti, kdyz chodim, cely stav se jen zhorsuje.

vim, ze bych nemusela tolik trpet, kdybych se lip nabalila kdyz jsem v nedeli z horky vany a pak studeny srchy za 10 minut vylitla do studenyho auta, bylo 6 rano a jeli jsme na blesi trhy. zahrala jsem se az tak za pul hodiny pri vybalovani zbozi na prodej. vim, ze bych nemusela tak trpet kdybych spolkla nejaky ten prasek, stcilo by zaklepat u sousedu, takovy prasky proti bolesti ma doma skoro kazdej, ale ja ne, nechci je, vim ze by mi pomoly s bolesti, ale pridaly by mi na bolesti pozdeji, diky vedlejsim ucinkum. navic jsou takovy prasky navykove a o to taky nestojim. to si radsi vetsinu dne a noci tu bolest protrpim. nastesti neprochladnu tak casto. stava se to vyjimecne, nebot se vetsinou o to aby mi nebyla zima postaram. v nedleli jsem se teda o sebe dobre nepostarala oblikla jsem se nalehko a v pondeli jsem na to doplatila. priste si vemu do auta deku nebo dve. no jo podzim je tu v plny sile, rana a vecery jsou o poznani chladnejsi.

topeni v aute nepouzivame, nebot to me sice zahreje, ale zase pak nemuzu dejchat ucpe se mi skoro ihned nos, z kteryho mi za cas tece a to se strida, dychaci cesty mam vyschly no hruza. a vzpamatovavam se s toho nejmin den.

je, pravda neco jsem si vytrpela ale uz je to za mnou a je mi hej. vcera i pres bolest jsem si pochutnala na vybornym durianku a taky mango pro nas udelal stavu z jablicek golden delicious, ananasu a bananu to bylo taky moc mnamozni, a pak rajsky a orkurky s chili. snidala jsem ten bozskej durian ve 3 odpoledne, to se mango vratil z prace kde zahradnicil, prines durian do postele a vzdy kdyz jsem se prestala kroutit bolesti, mi podal segment durianu, och ten byl, a i jsem si po nem na hodinku zdrimla i pres v ty dobe lehkou bolest, no, jo, durian ten me vzdycky necim mile prekvapi. dneska jsem snidala taky durianek, a to v pul ctvrty, hned po te co jsem se vratila od kamaradky. za par hodin po durianu byly rajsky orurky a chili, a nakonec v sedum vecer ja nastrouhany 3 stredne velky jablicka golden delicious, a mango si je nastrouhany smichal s rozmackanym bananem a avokadem. moc nam vsechno jaky vzdy chutnalo.

vcera na trzich jsme si ani nedali jako vzdy pomerancovou stavu, ale jedli jsme sem tam banan nebo dva. po trzich byla stava z pomerancu a za pul hodiny uz vybornej durian. mnam, mnam, mnam. ja mam durian v genech, hledala jsem ho uz od malicka a jsem moc spokojena ze jsem ho nasla. sam durian me zavedl do chvil meho zivota kdy jsem o durianu snila, aniz jsem ho kdy videla nebo o nem slysela. jednoho dne bych o tom rada napsala vice. durian je pro me opravdu magicke ovoce plny krasnych kouzel.

je to krasne zit bez bolesti.

durian v noci

magicky durian

dragon fruit

dragon fruit v mangove ruce, s ananasovym pozadim. ananasy v thailandu jsou moc moc moc sladkoucky a dobroucky. dragon fruit nas nijak chuti nezaujal. zato vzhledem je dragon fruit opravdu mnam. proto je vhodny k dekoracim ovocnych jidel a napoju.

zivot je krasny

2 komentáře:

  1. moc bych ti přál aby jsi se vyléčila úplně a bolesti se zbavila nadobro...

    OdpovědětVymazat
  2. jeeee, diky moc davide. verim ze se uzdravim, taky si to preju.

    jsi prvni, kdo mi sem napsal, tak ja ti preju at jsi prvni az pobezis pristi maraton, a nezapomen, s ovocem jde vsechno lepe :)

    OdpovědětVymazat