středa 29. dubna 2009

ovocne stavy

cerstve a syrove, jsou moji oblibenou ovocnou pochoutkou, je to jidlo i piti prospivajici memu telu i dusi. miluji jakou maji nade mnou moc, vyvolavaji ve me ruzne euforicke stavy, a vubec celkove vetsi pohodu, nez kdyz ovoce jim i piju. ano, kdyz ovoce jenom piju, citim velikansky rozdil, obri krok vpred na moji ovocne ceste, a v mem pripade na me pusobi blahodarneji nezli pust, o kterem jsem si douho myslela a to z vlastnich zkusenosti, ze je to nejlepsi mozna cesta detoxikace a uzdraveni meho ja. nebudu to rozebirat do detajlu, to si necham na jindy a na jinam.

ja a mango si pochutnavame na cerstvych ovocnych stavach s malymi vyjimkami denne, a asi rok a pul mame kazdy zacatek mesice na vetsinou deset dni jenom ovocne stavy, nekdy mono, coz znamena ze pijeme stavu jen napr. z pomerancu a to po celou dobu popijeni stavicek, nekdy zase pijeme ruzne druhy ovoce, a ovocne stavy vyrabime z nekolika druhu ovoce vetsinou jsou to druhy dva, ale i vyjimecne tri maximalne ctyri druhy ovoce v jedne stave.

ja osobne mam vetsi prospech z ovocnych stav mixovanych.

v nedeli jsme si taky davali stavicky ale i jsme si pochunali na durianu tak jak byl, kremove nadejchanej a uzasnej. a od pondeli uz jenom stavy ze zelenyho hroznovyho vina, ananas jablka pomeranc banan mix, a v nedeli to byla dvakrat stava z kaki zase cokoladovokaramelovovanilkova, jo a dneska nam dosla bedynka hroznu, meli jsme jeste dve posledni stavy a pak uz zbytek dne jsme pili vodni meloun. jo, a jeste bych skoro zapomela krasne cervenou stavicku z rajskych jablicek, kterou jsme meli i v utery.

takze dneska mame za sebou treti den piti ovocnych cerstvych syrovych stavicek a moc uz citim tu vetsi lehkost, silnejsi lasku, klid, mir, pohodicku euforickou nirvanicku. moje streva se mnohem rychleji vyprazdnuji/cisti a mam vic energie. dnesnim ranem nastala viditelna zmena k lepsimu. letim vzhuru a krasne se vznasim a to je teprve zacatek.. usmivam se.. je mi bozsky ovocne krasne.

nedelni blesi trhy byly v pohode, spala jsem skoro pet hodin, tak jsem ani nebyla vubec pres den ospala jen navecer prijemne unavena, ale asi za dve hodinky jsem zase byla plna zivota a sla jsem spat az kolem druhy rano.

proste to byla perfektni nedele, davali jsme si na trzich dvakrat cerstvou stavu z pomerancu, vyrabi je mango primo na miste, a obcas to i nekoho zaujme.. nejsou toho ani dve deci ale vystaci nam to na par hodin, vzdycky kdyz myslim na to ze bych si dala stavu mango se me zepta das si stavu, no, a takhle to mame skoro porad. a taky jsme se spolecne tesili na durian ktery jsme si dali brzy po navratu do nasi krabice od bot. a ten byl! jedna basen! oh, muj zlatej durianek, ten nezklame, vzdy me potesi i mile prekvapi..

uz jsem se zminila o dvou nasich zakaznicich ktere velice zaujal nas ovocny zivot a hodne se vyptavali a po asi dvou tydnech zase prisly a ta jedna ze uz si dava ovoce jak nejvic je toho schopna a ze uz se citi mnohem lip, a ta druha ze nic moc, ale trochu vic ovoce ji. no a tuhle nedeli prila ta co se do ovoce pustila s chuti a hned jak prichazela jsem si vsimla ze vypada lip, jeji plet vypadala viditelne lip. ale neprekvapilo me to uz jsem par lidi v minulosti na ovoce naverbovala a tak podle nich ale i podle sebe vim co ovoce a to uz za velmi kratkou dobu dokaze. a protoze vim, vitam ji slovy: ahoj, vypadas mnohem lip, jsem si jista ze jis hodne ovoce, a ona na to ano, jim, jim hodne ovoce a kazdou snidani jenom ovoce, a citim se tak mnohem lip a cela zarila tim novym ovocnym stestim. moc jsem se s ni z te jeji ovocne radosti radovala. vsak jakpak by ne, vzdyt na moji dlouhe ovocne ceste potkam takovou ovocne naladenou dusi velmi poskrovnu. ano, je jich malo, ale existuji a hlavne, rozmnozuji se. taky si s nami rad povida o ovoci jeden mladik z indie. zije kousek od trhu, a chodi si k nam hlavne popovidat. ne jen o ovoci.

ja a mango si uzivame krasnych ovocnych mirumilovnych slunickovych dni, i kdyz uz na nas konecne uderila zima, ne tak kruta jako na sibiri, ale presto studena, prisla se snehem, ktery napadl ve snehovych horach ve state victori, ktere jsou od tud cely den jizdy autem, ale je tu citit ve vzuchu a teploty upadly az pod osumnact stupnu. takze jsem navlika vic tricek a svetr a tlusty teplaky a tenky ponozky, zitra se poohlidnu po tlustejch, od zari nebyly potreba.

a abych neskoncila u ponozek, trochu i prsi.

zivot je krasnej

kral ovoce durian

jeden z durianku ktery cestoval v mem i v mangove krevnim obehu.. aaaaaach, ten byl dobrouckej

Žádné komentáře:

Okomentovat