pondělí 20. dubna 2009

podzimni ovocna pohoda

zalita australskym slunickem i destem nas provazi na nasi pouti zivota na planete zemi. ja a mango si pochunavame na duriancich kazdy den, s vyjimkou dvou dnu bez, no, styskalo se nam, ale dalo se to prezit. jeden z tech dni byl zrovinka vcera, a k veceru uz jsem po durianu moc touzila, ale obchody uz byly zavreny, takze sance premluvit manga aby pro durianek dojel nebyla zadna. no, nic, uklidnila me skoro ihned nova myslenka ze bude durianek zitra, coz je dnes, a ten priveze mango dneska odpolede asi kolem treti, az se vrati z nakupu a prace (zahradnicek). moc se tesim, na pritele i na druianek.

jinak si taky davame moc sladky hroznovy vino v podobe cerstve vyrobene stavy, kterou taky ihned za cerstva bez odkladu vypijeme, jako vsechny nase ovocne stavy. mnam. vcera jsme meli napriklad stavu z vina trikrat, a jako posledni jidlo asi v sest vecer byly loupany rajcatka, libanonsky okurky, za doprovodu palive papricky chili. mango si prida i avokado, ja uz ho nekolik mesicu vubec nejim. na vsem si moc pochunavame. a jime vetsinou spolecne. taky nam moc chutnaji stavy z ananasu pomerance a bananu, ty si taky davame skoro kazdy den. podarilo se nam koupit bedynku kaki, a byli uplne tekuty tak jsem je bez slupek rozmixovala, seminka nemeli, a meli jsme z ty bedynky kaki kazdej trikrat hutny a husty napoj cokoladovokaramelovovanilkovy chute, kterou jsme neocekavali, a tak nas mile prekvapila. a jeste ananas jablko pomeranc, nebo ananans jablko pomeranc banan koktejl. ovoce bylo hodne a museli jsme ho zpracovat v den nakupu a tak kazdy kaki napoj mel 7dl i pres. no dali jsme si do nosu to jo, ale nic nas z toho nebolelo, spis jsme se chichotali ovocnou euphorii. ananasy jsou ted v plne sezone, kupujeme je vetsinou za dva dolary kus a jsou to vetsinou pekni macani. krasne nam tu vodni a taky tak uzasne chutnaji, ananasy mame oba moc, moc, moc radi. taky jsem tento tyden koupila za slevu uz mekky a vyborne vune obrovske broskve (3kg). ty jsme taky do sebe potrebovali vpravit ten samy den, tak jsme je rozmixovali s pomerancovou stavou a vypili a byla to hotova pohadka mladi, takova presladka vonava kasicka. pritukli jsme si na zdravi jako vzdy a uz jsme upijeli tu lahodnou lahudku po malych douscich vychutnavajice kazdy lok a chvalilli jsme si tu broskvovopomerancovou pochoutku. manam, mnam, mnamy, mnamy, mnaaaaaaaaaaaaaaam...mnam. jeeee, ovoce, to je radast z jidla a piti.

jinak u nas vladne klid mir a pododa. tenhle mesic jsme vynechali diky desti dvakrat trhy, coz byla parada, vzdycky jsme si s mangem udelali spolecny krasny prekrasny den, on je to muj ovocnej sladkej andilek, a je mi s nim tak moc dobre. a nejlepsi je ze jemu se mnou taky.

zivot je krasny.

zelene vino

sladounke a mocne hroznove vino je v plne sezone, kupujeme box tak dvaktat, trikrat tydne. vetsinu vina vypijeme v podobe cerstvych ovocnych stav. box nam vetsinou vydrzi dva tri dny.

durianova lod

durianova lodka nalozena sladkym durianovym snem,ktery me/nas vzdy vezme na tajuplnou cestu...

Žádné komentáře:

Okomentovat