pondělí 30. března 2009

kdo by si byl pomyslel, ze

3

presvedceni pokojneho a skromneho muze - povolanim pravnika a zaprisahleho pacifisty - dokaze rozbit obrovskou risi? a prece odhodlani mahatmy gandhiho a jeho vira v uplatneni nenasili jako prostredku, kterym lid indie opet ziska vladu ve sve zemi, dokazaly uvest do pohybu necekany retezec udalosti.

uvedomte si, jakou silu ma jedine odhodlane rozhodnuti, do jehoz realizace se pustite presvedcene a bez odkladu. tamjemstvim uspechu je prijaty zavazek vuci spolecnosti, ktery je tak velky a nalehavy, ze od nej nemuzete ustoupit. gandhiho plany mnozi pokladali za nesplnitelne sny, ty se vsak diky odhodlani, s nimz lpel na jednom prijatem rozhodnuti, staly nezvratnou skutecnosti.

co byste i vy mohli dokazat, kdybyste v sobe probudili vasne, odhodlani a ciny tak mocne, ze by daly do pohybu nezastavitelnou lavinu?

tulipan

tulipany moc obdivuju, babicka, ktera coby skolnice ve skole bydlela, je pestovala v dlouhych sirokych radach hned pri vchodu do predni a vsem pristupne skolni zadhrady. tam jsem sedavala a nemohla jsem se s uzasem vynadivat ne jen do stredu tupipanu, do kterych jsem zvedave nakukovala a taky jsem hluboce vdechovala jejich prijemnou. jarni vuni... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat