pátek 27. března 2009

orechy jsou

u vetsiny lidi omylne povazovane za zdrave jidlo, a jsou doporucovany skoro vsemi odborniky pres vyzivu. a to i odborniky kteri se zabyvaji syrovou stravou, a to i syrovy fruiariani, kteri ani nechapou, ze orech neni ovoce ale semeno, navic vetsina syrovych jedliku ani nevi, ze orechy ktere si kupuji nejsou syrove, ale tepelne upravene pri suseni. kesu orechy se navic i vari aby nebyly jedovaty.

kdo ochutnal sladky stavnaty krehky cersvy syrovy orech, by mi dal za pravdu, ze se velice lisi od orechu, ktery neni cerstvy, ale ususeny ale ve vetsine pripade i susenim uvareny. orechy urcene na uskladneni a prodej se susi ve vyskokych teplotach aby je nenapadla plisen.

ale ani ten cerstvy orisek primo ze stromu neni ten nejidealnejsi co se tyce zdrave vyzivy. pro vysoky obsah tuku jsou tezke a proto nelehce stravitelne, navic tuky patri mezi silne navykove a tak malo kdo zustene jen u par orisku ale naopak je typicke se orechama prejist. orechy navic vyvolavaji chute na tezka a tucna jidla. u syrovych jedliku casto chute na varene jidlo, nebot i za syrova a cerstva maji orechy mnoho s varenym jidlem spolecneho, o to vic orechy stare a susene, cim starsti tim horsi.

orech neni ovoce a proto nepatri do jidelnicku tech, kteri hleadaji zarive zdravi. proc? protoze cerstve syrove ovoce je prirozenou stravou cloveka. toto je velke tajemstvi a malo kdo o nem vi. a malo kdo mu rozumi. a malo kdo to jako ja a mango zazil na vlastni kuzi.

tropicke ovoce thajsko

tropicke ovoce na kterem jsme si s mangem moc v thajsku pochutnavali: papaja, vodni meloun, mangosteen, dragon fruit.

durian thajsko

mango odbornym okem (na obrazku jen podavac duianu)durianoveho experta vybral pro nas durianky, na kterych si za nedlouho s radosti na plazi moc a mooooc pochuntavame... z ovocne dovolene thajsko 06,

zivot je krasnej :)

Žádné komentáře:

Okomentovat