sobota 21. března 2009

vcera, jako skoro kazdy patek,

kdyz jsem se probudila, mango uz byl na golfovym hristi prodavat micky. udelala jsem si krasny liny rano a dopoledne a pak jsem jela navstivit kamaradku. vratila jsem se po 4 hodine a udelala jsem pro me a manga cerstvou stavu z cerstvych syrovych zelenych hroznu. on uz mel v prubehu dne nejaky pomerance a avo, ale pro me to byla snidane, prvni jidlo/piti dne. asi za hodinku uz byl cas otevrit daslsi nase gurmanske poteseni, tajuplneho krale ovoce durian. a panecku, ten byl, plnej novych a zajimavych chuti a krasne kremovej, taky byl velkej, ale zvladli jsme ho v pohode. asi za dve hodiny po durianovy blazenosti jsme si pochutnavali na loupanych lib. okurkach a rajcatech, s palivou paprickou chili. za hodinku a pul jsme meli par kousku sladkeho tamarindu.
q
asi pred tydnem jsem se domluvila s mamkou a s romanou (bratrova dcerka s triletym synkem davidem, ze pojedeme vsichni na spolecnou dovolenou za morem a slunickem jizni evropy. uz se vsichni moc tesime, nebot jsme si hodne povahove podobny a taky mame hodne podobny zajmy. napr. nas nebavi nakupovani, ale plavani a opalovani... s mamkou jezdim/litam na takove dovolene uz spoustu let, a je vzdycky velka pohoda. ted se nase parta rozrostla a bude urcite i vic legrace a pohodicky. dovolenou jsme naplanovali na zacatek cervna, minimalne desetidenni.

dneska zase sviti slunicko, stala jsem uz kolem sedme, a taky jsem mela vybornou snidani uz v deset, mango pro nas udelal cerstvou osvezujici stavicku z rock melouna, nevim jake ma ceske jmeno, i kdyz jsem ho v cechach v mnohem mensi podobe kupovala, takze davam rockmelounovej obrazek. rock melon je v australii take o poznani sladsi, ale tak je to skoro u kazdeho ovoce.

ovocna domacnost

rockmelouny jablicka avokada a pomerance v nasi krabici od bot, nam delaji barevnou a vonavou spolecnost

Žádné komentáře:

Okomentovat