čtvrtek 19. března 2009

blizi se konec brezna

a zatim ani ja, ani mango, nemame zajem ovoce jenom pit, coz jsme asi posledni dva roky pravidelne na pocatku mesice po dobu 9 az 10 dni s chuti a radosti delali.je zajimave, ze to oba tak citime. samorzejme oba verime ze nejlepsi je poslouchat svoje telo, jime a pijeme ovoce jak se nam kazdymu chce, presto se skoro vzdycky shοdneme na tom co, kdy, a kolik chceme jist. zatim se lisime jen v tom, ze ja jsem asi pred 4 mesici prestala jist avokado, a mango si ho dava skoro kazdy den. kdyz ovoce jenom pijeme tak ho nepouziva. a jeste, mango ji brzo po probuzeni, ja snidam ruzne vetsinou kolem poledne ale i pozdeji, nejpozdeji v pet. taky chodim spat o pet hodin pozdeji nez mango a tak jim jeste jednou sama, nekdy trosku, nekdy hodne, a ve vetsine pripadu vubec. mango, taky nekdy vynecha snidani brzy po probuzeni a ji az po poledni nejdyl ve 3hodiny.

stavy s cerstveho ovoce pijeme kazdy den, jsou velkou soucasti naseho ovocneho jidelnicku. oba si v nich libujeme, a vzdy si prave cerstve udelanou syrovou ovocnou stavou s usmevem a taky uz se moc tesime, pritukneme na zdravi. a mam radost, ze opravdu na to ZDRAVI PIJU. ano, pοpijim si zdravicko, stavicky me oblazuji na tele i na dusi, a pak prijde ta ovocna euphorie, a to je jeden z mnoha daru, ktere mi ovocne stavy davaji. a nejenom me, vidim ze mango to taky tak proziva, je to nadhera se delit o tu ovocnou pohodu.

vcera jsme si pochutnavali na sladkych stavach z vodniho melounu, taky jsme si pochunali na durianu jako vzdy, a rajcata a libanonsky okurky s palivou paprickou chili, byly taky vyborny. a jeste stavy sladounky a kremovy z hroznoveho vina (zelene}. hroznove vino uz je asi mesic v sezone, a ja se vzdy na nej moc tesim mam ho moc rada a to hlavne v podobe cerstve syrove stavy. samorzejme je i rada jim, a tak si obcas dam asi tak pul kg na posezení, slupky a pecky vyplivuju, jinak mi to nejde i kdybych chtela. vetsinou vypijeme (nekdy trosku snime) bedynku hroznoveho vina za 2-3 dny. cerstva stava ze syrovych hroznu mi prospiva nejvic ze vsech ovocnych stav ktere jsem kdy pila.

vcera jsme si taky byli zaplavat a jako vzdy jsme se taky slunili, byli jsme tak skoro sami, klid, mir, prijemny morsky vzuch, a nadherne modra vodicka, s prijemnou teplotou, pekne jsme si pri plavani libovali, ale precejenom se za cas zima ke me dostala a uz jsem plavala ven pekne se ohrat na slunicko. byla pohoda jako vzdy, plavali jsme 2x.

dneska svitilo taky slunicko, ale teplo nic moc, tak jsme misto na plaz, sli na zahradu a trosicku se o ni postarali, a hlavne ji obdivovali. cely den jsme pili stavy ze zeleneho hroznoveho vina, a taky durianek byl jedna basen, rajcatka, lib. okurky a chili taky vyborny. a skoro jsem zapomela, byl i sweet tamarind. ten mame jen obcas.


zivot je krasnej

mango's durian art

mango si rad hraje, tohle je jeden z jeho durianovych umeleckych vytvoru, ktery vznikal postupne na miste kam casto chodime na durianovy picnic. :)

ja a ocean

ja a ocean

Žádné komentáře:

Okomentovat