pátek 2. dubna 2010

vune durianu

se sladce ovocne vine nasim domeckem, mame jich zase plnou bedynku, akorat vetsi nez minuly tyden, privezli jsme si je z trhu z cairns, jako vzdy, akorat tentokrat jsme uz jeli o den driv, protoze jsou velikonoce a trhy o den driv zacaly. zase jsme si koupili dva super vyborny druianky z podpultu od roberta. jeden jsme si krasne vychutnali hned na trzich a pak jeste jeden jinej druh co tam mel na volne na pulte, taky dobrej, no a ten druhej podpultovej zatim hezky odpociva v bedynce.

dneska jsme na trhu jeste koupili jeden velky durian, zase jiny druh, u jineho stanku, aby byla nejaka ta zmena. ten bude zralej az za tri dny, rekl nam tajsky prodavac, potom co na durian poklepal drevenou rukojeti velkyho noze. a protoze byl sdilnej, optala jsem se ho, jak to klepani cte, a on ze cim vic to zni dute, tim vic je durian zralej, uz neni k slupce zevnitr prilepenej. taky jsem ho ukecala na slevu, dal nam o dolar za kg min. hodnej. dneska jsme utratili jen za duriany 140 dolaru.

dale jsme nakoupili rambutany, mangosteen, rajcata, ananasy, pomerance. v nedeli pojedeme na dasli trh do mestecka tolga, tam nakoupime dalsi dobroty.

hned po prijezdu z trhu jsme si pochutnali na cerstve stave z pomerancu, a za cas jsme si zase pochutnali na dvou durianech, pak byla na rade stava s polnich okurek, hroznove vino, akee, a nakonec avokado rajce a salatova okurka

zbytek dne jsme prozili v pohode, venku vetsinu dne prselo ale bylo teploucko.

zivot je krasny

at zije durian

mnamozni durianek

1 komentář: