úterý 13. dubna 2010

muj prvni

chempedak, me ihned okouzlil a prijemne prekvapil, nejdriv sladkou prijemnou ovocnou vuni a pak i sladkou prijemnou chuti.

v patek na trzich v cairns jsme ho vielieli poprve a mango mel velkou radost, nebot chempedak, durian, akee, jsou jeho uplne nejoblibenejsi ovocny pochoutky, a ja to mam taky tak. vsechny tyto dri druhy ovoce maji spolecne to, ze se do nich clovek but zamiluje, a nebo naopak jsou mu odporne. jak chuti tak vuni, akorat akee se vuni nijak silne neprojevuje.

hned po prvnim kousku champedaku jsem se rozplyvala nad jeho zvlastni silne sladkou chuti a hezky jsem si ho z chuti pomaloucku vychutnavala a pak dalsi a dalsi kousek a kazdy ten kousek mel svoji osobitou originalni chut.

vune champedaku je opravdu silna, silnejsi nez u durianu, jeste dva dny po tom co jsme si ho vezli v aute domu, jsme ho v aute citili a i doma, i potom, kdyz uz jsme ho snedli, se nekolik dni nasim domeckem linulo jeho prijemne aroma.

mam radost, ze mi do meho ovocneho jidelnicku pribyla nova ovocna dobrota. a jen doufam, ze bude v patek zase na trhu k dostani, minuly tyden ho prodaval jenom robert, co od nej kupujeme i vyjimecne vyborny duriany.

dneska jsme byli na fruitopii, chtela jsem fotit rozkvetle stromy akee, ale uz odkvetly a stromy jsou obsypane ovocem, zatim hlavne zelenym, a k foceni jsem se nakonec stejne nedostala, a tak snad pristi tyden, to bude ovoce uz vic naladeny do cervenoruzova.

mango na fruitopii nasbiral plnou velkou tasku passion fruit a dalsi vekou tasku avokad, taky jsme dostali moc hezkou dyni, nejdriv jsme ji odmitali, ale nakonec nas premluvili at si ji vezmeme a zkusime odstavnit, je pry odstavnena prijemne sladka. jeste jsme si utrhli nekolik kousku ovoce burakove maslo, ktere chutna jako hodne sladky bursky orisky.

poslednich par dni jsme si pochutnavali na stavach z okurek, z ananasu, z pomerancu, a taky byla stava pomerancovojablickova a jednou ananasovojablickova.

a jedli jsme cerveny papaje, hroznove tmave vino, cherymoyu, passion fruit, banany, ty hlavne ja, sladkoucke okurky z nasi zahradky, avokado a rajsky jablicka, jackfruit a ten slavnej chempedak.

vcera i dnes jsme vyridili nekolik dulezitych urednich zalezitosti, a dneska jsme i nakoupili tmavy hroznovy vino a rajcata oboji nejmin po 4kg.

hezky si uzivame, a vladne neustala laska mir a pohoda. slunicko sviti, ptaci krasne zpivaji, a i zdravicko nam slouzi.

zivot je krasny

mango and chempedak

mango otvira vonavy a chutny chempedak

chempedak

otevreny chempedak

Žádné komentáře:

Okomentovat