pondělí 11. května 2009

pochunavam si opet na durianech

pri durianovych dychankach s mangem, po tydeni durianove prestavce, v prubehu ktere jsme si davali jen syrove cerstve ovocne napoje. na durianech si pochutnavame uz tyden a dvakrat jsme ho meli dvakrat.. aaaach, durianek uz je zase s nami a silne obohacuje nasi ovocnou cestu. mnam.

jeden durian tu voni nedaleko ode me, cekame az se mango vrati z prace na zahrade,pak bude hostina, a navic priveze novy kousky, no, kazdy den jsem nadsena uz jen z toho, ze je durian pritomen.

v prubehu minuleho tydne jsme si nepochutnavali jen na durianech, pili jsme predevsim i stavy z hroznoveho vina, z jablek pomerancu a bananu, z rock/galia melounu, z pomerancu,a jedli jsme rajcatka okurky libanonsky a palivy papricky cili, banany, jablicka, a jen mango avokada. predevcirem jsme koupili a nasadili i hrusky, jsou stavnaty a sladky jako med. zatim je jenom jime. mame celou bedynku, a jeste jsme koupili bednu jablek a rajcata a okurky, banany, vse kolem ctyr peti kilo. a dve bedynky cernyho hroznovyho vina ktery je krasne presladky a euphoricky. moc nam jde k duhu.

jinak vladne klid mir a pohoda, kazdy den je krasny.

byli jsme na plazi a zaplavali jsme si, byla to nadhera, voda byla teplejsi nez vzduch, plavala jsem docela dlouho a najednou jsem citila teplo jen na povrchu kuze, vevnitr uz byla zima, a tak jsem zamirila ke brehu, a kdyz jsem vylezla do studenejsiho vzduchu pekne jsem se rozklepala zimou az jsem dech popadala, a hned jsem pospichala k rucnikum, a jeden si omotala kolem hlavy a druhym jsem se rychlosti blesku utrela a uz jsem na sebe hazela teplaky a saty a tak, a pak hned supky dupky po delsim schodisti nahoru a pak pekne do delsiho mirneho kopecku,no, tak jsem nevychladla a bylo mi hned po obleceni teploucko a pri chuzi se jeste hezky oteplilo, je, jak mi bylo krasne. vlasy mi doschly za barakem na slunicku. byli taky stastny.

vcera se zase nekonaly nedelni blesi trhy, nebot i kdyz bylo cely tyden slunecno, opet tuto nedeli rano a dopoledne prselo. udelali jsme si prenaramne uzasnej linej den, byli jme asi do ctyr odpoledne v posteli a pili jsme stavy z hroznu a jedli velkej durian, taky jsme si asi dvakrat na chvilku zdrimli, uplne ve stejnou dobu, zajimavy, jsme hodne jako dvojcata.

tento tyden se ma trochu ochladit, a dneska rano jsem se probudila do slunicka a ted bude poledne, zatahuje se a vypada to na dest. je cas skocit do vany.

jeste chci dodat ze prvni dva dny po stavach jsme nemeli rajacata a okurky, ale pili jsme stavy z vina a jedli duriany.

zivot je krasnej

sydney plaz kongwong

jedna z nasich blizkych plazi, kongwong, kde se mi vzdycky moooc libi.

1 komentář: