čtvrtek 18. března 2010

uz mame domecek

ano, prislo to vse najednou jako zazrak, dalo by se rict, ze nam spadl primo z nebe.

veci se mely tak, ze asi pred necelymi dvema mesici, mi doslo, ze to nebude jen tak jednoduche si najit jakekoliv bydleni, ktere bychom si mohli financne dovolit, ceny pronajmu jsou dost vysoke, a nabidek na hlidani neciho domecku taky moc neni a rozhodla jsem se, ze si podame s magem zadost o statni byt, ten s tim souhlasil, vyplnili jsme prislusny formulare, odeslali je a dostali jsme dalsi formulare, a ty vyplnila pani doktorka, potom jeste nejaka organizace a i neco i my a pak jsme to vse zase poslali na prislusne misto.

asi pred ctrnacti dny jsme tam zavolali a rekli nam, ze je vse oukej, ze je nase zadost zarazena jako urgentni, a ze mame jenom cekat. bylo nam taky jistou organizaci doporuceno, abychom casto volali a tim ukazali nas vazny zajem. a tak jsme zase v utery zavolali a zjistili jsme, ze se s nasi zadosti zatim nic nedeje, nebot jsme nezaslali prislusne dodatecne formulare. cemu jsme se divili a hned jsme se vydali na mistni soud odkud tyto formulare byli zaslany, tam se taky divili, ze papiry odeslali bylo jasne v jejich knihach zaevidovano, a tak pan volal, a dozvedel se jen to co uz jsme vedeli, ze kde nic tu nic, a tak nam dali formulare nove, a my je hned ve stedu zase vyplnili a i pani doktorku jsme zase za tim ucelem navstivili, to proto, protoze jsme si ty minule papiry neokopirovali, ale nastesti par ano, tak to zase tak dlouho netrvalo a uz ve ctvrtek jsme je zase faxem poslali a pak manga napadlo jit na nejaky jiny urad a zjistit vice informaci ohledne naseho budouciho bydleni, tam nic moc nevedeli ale poslali nas na dasli misto, me uz presla chut nekam chodit a dal se vyptavat, ale mango zabodoval, nevzdal to a ja cekala v aute a on se sel precejenom dale vyptavat a byl tam hodny pan, ktery mel pro nas radu, vedel kam se mame nasmerovat, dokonce na to misto zavolal a hned nam tam sjednal pohovor. tak jsme se na ten urad hned vydali a tam nas mile privitala moc hodna pani, a my jsme ji vysvetlili nasi situaci, i ohledne ztracenych a znovu zaslanych papiru, a ona nazhavila draty a telefonovola o sto sest a pak i pocitac, a dala nam podepsat par papiru a pak nam rekla, ze ty papiry zaslany faxem pred par hodinama zase nekde zmizely, ale my uz chytre meli udelany a tim padem k dispozici kopie, a tak ta pani to zase vsechno faxovala pri prislusnem telefonatu prislusnemu panovi, a svete div se, ani to dlouho netrvalo a rekla nam, ze ma pro nas dvouloznicovej starej domecek, a dala nam klice a adresu at se na nej jdeme podivat, jestli nam vyhovuje.

domecek je v mareebre, nedaleko jeji kancelare, tak jsme tam nasim autickem za par minut byli a i kdyz to neni to co jsme si vysnili, rozhodli jsme se, ze se do nej nastehujeme a az se naskytne lepsi misto, nebo misto primo takove o jakem snime, tak se prestehujeme. domecek je nedaleko reky, do ktere se obcas chodime koupat, ma prostornou verandu s peknou drevenou podlahou, obyvak, kuchyn, dve loznice, koupelnu s vanou, a na dvorku pod strechou hned napojenou na dum pradelnu, a celkem prostornou zahradu s dvema velkymi ovocnymi stromy (mangovnik a tamarind) takze je tam ne jen slunecno ale i nejaky ten stin. na wc se jde po par shudkach z kuchyne. take je tam pristresi pro auto. netrvalo nam to dlouho, a rozhodli jsme se, ze se do domecku nastehujeme. a jeli jsme zpet, za tou hodnou pani, a rekli ji, ze se nam domek libi, ale neni to co opravdu chceme, a ona ze az se nasktytne neco vhodnejsiho, tak nas prestehujou. probraly jsme teda vsechny dulezity detajly, ohledne najmu, a daslsich zalezitosi, a uz ve ctvrtek se muzeme nasteshovat. ze, to bude takovy fofr, jsme opravdu necekali. meli jsme radost, ze mame starost s bydlenim vyresenou.

i dkyz jsem byla vetsinu casu ohledne naseho budouciho bydleni v pohode, a verila jsem, ze se vse nejak v ten spravny cas vyresi, obcas jsem ztracela viru, a tak trochu jsem si zoufala jak asi to nase bydleni dopadne, a to zoufalstvi me prave prepadlo vecer pred tim krasnym dnem, kdy nam byl nabidnut nas novy i kdyz stale prozatimni domov. a tak jsem se rozhodla, ze zkusim promluvit primo s panem bohem, prostrednictvim kruhu s abecedou a prstynkem na niti. ukazala mi to jedna slecna pri mem pobytu v cechach, ona chodi pravidelne k moji mamce na karty a znam ji uz par let. pri moji posledni navsteve v cechach, jsem ji pozadala, kdyz byla u mamky na kartach, zda by se mohla zkrze kruh a prstynek zeptat pana boha, zda mango dostane vizum k trvalemu pobytu v australii. urcite jsem o tom uz psala v jednom z mych minulych blogu, ale nevim presne v kterem, tak jen ve zkratce, pro vyjasneni tem, kteri muj blog pravidelne nectou, mila divka se optala a dostali jsme odpoved ze mango nejenom dostane vizum, ale, ze oba dostaneme vse co si prejeme. je pravda, ze jsem tomu verila, ale obcas jsem proste jak uz jsem se zminila tu viru ztracela, kdyz situace se jevila docela beznadejne a cas naseho vystehovani z fruitopie se blizil. proto jsem se rozhodla, ze zkusim sama s bohem timto zpusobem promluvit. uz jsem to zkousela nemnohokrat predim, ale nikdy se mi to nedarilo, ale moc jsem se tim nenechavala odradit, nebot mi ona divka sama rekla, ze ze zacatku ji to taky moc neslo. a tu stredecni noc, mi to zase neslo, ale ja to precejenom nevzdavala a vytrvale a trpelive jsem drzela prstynek na niti nad kruhem s abecedou a ptala se zda se budeme stehovat k tomu prvnimu panovi co nam nabidl hlidat jeho dum, tak ze v nem budeme bydlet. asi po dvou hodinach neuspechu, jsem rekla: "pane boze, ja se citim takova zoufala, a tak trochu bezradna, ale uz ani nechci od tebe odpoved zdali budeme mit brzy domov, ted se hlavne citim opustena v tomto svete a ty jsi tak moudry a chtela bych si s tebou jen tak malinko popovidat" a na to se prstynek zacal houpat tak, ze me bylo jasny, ze to konecne funguje, a ze buh se mnou mluvi. rekl: " laska, laska, laska zvitezi" tato odpoved me naplnila stestim a klidem. verila jsem ze vse je a i bude oukej. byla jsem okouzlena bozi moudrosti. buh me zna, a vi, ze laska je pro me tou nejdulezitejsi zivotni hodnotou. ze laska ridi moje mysleni i kroky a uz jsem se necitila ani trochu opustena, ale naopak, silne jsem vnimala existenci a pritomnost bozi lasky. citila jsem se jako stastne dite, zhasla jsem svetlo a sla v klidu a miru, posilnena ve vire, s usmevem na tvari spat. taky nez jsem usnula jsem nezapomela bohu podekovat.

taky jsem dekovala s radosti bohu, kdyz nam mila pani, hned na druhy den nabidla nas domecek, jeste nez jsem ho uvidela, jsem vedela, ze to bude nas pristi docany domov.

buh je laska.

zivot je krasny :)

2 komentáře:

  1. To je skvely, gratuluju Vam, a at se Vam tam vsechno dari. Drzim palecky.

    OdpovědětVymazat
  2. jeee, yeffiku, zdravim, a diky moc.posilam slunicko, mejte se krasne.

    OdpovědětVymazat