čtvrtek 25. března 2010

zdravim vas

lidicky, dneska svitilo slunicko a sem tam poprchavalo, hlavne po tom, co jsme s mangem zasadili sazenicky papaji, ktere privezl z fruitopie, urcite se jim ten dest libi. me taky. navic privezl mango z fruitopie akee, kvulli tem tam hlavne jel. kdyz odjel, rikam si, ach, zapomela jsem mu rict aby privezl nejake sazenicky papaji, to jsem na chvilku zapomela, ze mi umi cist myslenky. baby stromecky privezl, udelal mi tim velkou radost. taky radost nesmirna z akee, pry uz posledni sklizen, ale stromy uz zase kvetou, parada, a tak asi za dva tri mesice by mela byt nova uroda.

vcera vecer nam zavolal robert prodavac durianu, ze ma pro nas dva vyborny duriany pod pultem, je to zatim ten nejchutnejsi druh ze vsech tech lokalnich durianu k mani v cairns na trzich, co jsme meli tu cest v minulych trech mesicich posnidat, poobedvat, a posvacit, k veceri si je nedavame, tak dlouho na ne cekat nikdy nevydrzime. mame stesti, ze si nas prodavac tech nejchutnejsich durianu oblibil a od ty doby co uz jich je na strome po skrovnu je shovava jen pro nas.

dnes jsme si vesele pochutnavali na stave z vodniho melouna, akee, stave z polnich okurek, stave z jablicek pomerancu a hroznoveho vina, akee, avokado rajce okurka salatova, akee

jenom ja, kdyz byl mango na fruitopii stava z melounu a navecer po okurce salatovce a spol jsem ten vodni melou dorazila a vypila pomalu ale jiste litr a pul na jedno posezeni.

den nam utekl a uz se tesime na zitrek, jedeme si na trh do cairns pro ty vyborny duriany a pak jeste prikoupime jiny druh, taky moooc dobry.

uz mam zajistenych v cechach par akci: zpev pravou mozkovou hemisferou, myskuv mlyn - luhy (u pribrami), kresleni pravou mozkovou hemisferou pastelky, praha 4, a sraz spoluzaku, dve tridy dohromady ve skalne u chebu. na vse se tesim. vse jsem si pekne zaridila a vyridila diky internetu.

tak uz zase bezim nekam jinam, a taky uz brzy i do postylky spinkat.

preju vsem bezva den

zivot je krasny, jako slunce jasny :)

oz durian

austraslky durian mnam

kral ovoce durian

ovocne zatisi, na stole v nasi kuchyni

ovocne zatisi

neni to krasa? ovoce fotim i jim s nadsenim..

4 komentáře:

  1. No to je nadhera panecku, a ja zrovna o pustu, a Vy mi delate takovy chute :)))) Posilam pozdrav a uzivejte si to prenadherne ovoce =)

    OdpovědětVymazat
  2. ano, ovoce oplyva nejen vybornou chuti ale krasnymi tvary i barvami. ach, pardon, nedoslo mi ze pustujes. ja kdyz pustuju, tesim se az prijde cas, a budu si zase pochutnavat na tom nejlepsim jidle na svete, cerstvem zralem vonavem ovoci a ruzne si o tom sem tam fantaziruju :)

    muzes mi tykyat jeffiku, ja na vykani nejsem zvykla, v anglictine se nevyka a pripada mi to divny, jako bych byla nejaka nadrizena uredni osobe.

    uzivej se blahodarneho pustu a tes se na blahodarne ovoce az ti pust skonci.

    OdpovědětVymazat
  3. Vcera jsme byli nakupovat tady u nas po marketech a zrovna jak naschval Durian nemeli :D zitra posledni den pustu, 7.my den(probiha uplne uzasne, kdyz nepocitam ty strasny chute na sladky ovoce tak zadny problemy :)) ) a pak už se taky těšim, jinak tím Vy (tím jsem myslel Tebe a Manga) Tak posilám fotecku co jsem si tu naskladnil, obycejný komercni ovoce ktery jsem sehnal no, ale musim nechat jestě dozrat banany a kiwi. Moc se těším na Tamarind, ten jsem mel naposled na Vanoce a moc mi chutnal, sladounkej jak med. Mejte se krasne, Ahjoky

    http://img121.imageshack.us/img121/6339/sshot20100327135457.png

    OdpovědětVymazat
  4. no, to jsem rada, ze jsi mi vlastne nevykal ale povidas si ne jen se mnou ale i mangem.

    tahle zprava od tebe nejak unikla me pozornosti, vsimla jsem si ji az ted.

    drzim palce at brzy sezenes durian a taky aby ti chutnal.

    je to parada, ze pust snasis v hohode, ted uz si asi to ovocicko davas co?

    dik za foto, ale nemohla jsem se na nej podivat, ta adresa nema link. mango ted spi, ale zitra se ho zeptam jak se k tvemu obrazku dostat. on takovym vecem rozumi, ja jsm z toho ve vetsine pripadu jelen :)

    tamarind nam taky chutna, mame tady na zahrade obrovsky strom a na nem jeste nezrale ovoce ale to se zvetsuje rychle, kazdy den je trosku vetsi. je to prvni tamarindovej strom ktery vidim na vlastni oci.

    prejeme ti s mangem krasny den

    OdpovědětVymazat