úterý 22. prosince 2009

mango

vyborne to ovoce nas laka nejen svoji zarivou prevazne oranzovou barvou, ale i sladkou mangovou vuni, vali se vsude pod stromy, a tak nas nic nestoji, jen trosku toho telocviku. zrovna vcera, jsme s mym milackem mangem nasbirali asi dvacet kg, sladuckeho uz krasne zraleho manga, prvotridni kvality. ano, mango se vali vsude pod nescetnym mnozstvim mangovniku, jednim s nejpopularnejsich stromu dalekeho vychodu australie. sezona teprve zacala pred par tydny a tak nas ceka nekolik mesicu mangoveho opojeni.

jime je jen tak, ale hlavne je mixujeme v super profesionalnim mixeru, kterych se ve spolecne kuchyni nachazi hned nekolik, a taky je tu nejaky super profesionalni odstavnovac, na kterem si stavnim slupky z vodnich melounu, ktere mi s radosti prenechavaji pojidaci vodnich melounu, kteri tu na cas taky bydli.

jsme stale na organicke farme fruitopia, kteri jsou i cleny dobrovolnych pracovniku na organickych farmach. coz znamena, ze kdokoliv, je-li misto, muze za trosku prace na farme bydlet.

ja a mango si taky hledame misto nasich snu, zatim nikde nic, ale jsme si oba vedomi, ze to muze chvili trvat. jsme ale radi ze mame kde byt, a taky ze farma fruitopia je farma organicka a ovocna. mimo manga se tu na nas usmiva spostu druhu ruzneho ovoce, mezi nase nejoblibenejsi patri papaje, ananasy, jack fruit,passion fruit, sapote, hlavne ta bila, ale i ta cokoladova, a prej uz bude i ovoce burakove maslo. jo, taky je tu hojne bananu, ale ty si davame jen tak sporadicky, koktejlovy rajcatka, a jeste k tem mangum, je jich tu v okoli hodne ruznych druhu, takze opravdu o ruznost chuti neni nouze.

slunicko sviti, je krasne teploucko kolem tricitky, zatim neprsi, jen obcasne nocni male prehanky.

je tu misto na plavani ale pro me neschudna cesta i vstup do vody, coz me moc netesi, tak co nejdriv se musim porozhlidnout a poptat po nejakem blizkem miste, kam si muzu jit (jet) zaplavat.

zivot je krasny

ps: z duvodu pomaleho netu a vicero osob bydlicich na farme utopia jsou me clanky zatim bez foto. mozna az vsichni odjuchaji nekam oslavovat vanoce, budu mit moznost tuto skutecnost napravit. diky za pochopeni.

ovoce, to jsou spravne vanoce... jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Žádné komentáře:

Okomentovat