neděle 17. října 2010

jaro a mango

tesim se z krasneho a skveleho jarniho obdobi, ktere prave vstoupilo do druheho ze svych tri mesicu. ach, ano, miluji jarni pabeni s jeho prehrsli kvetinovych kaskad, plnych zivota, predvadejici sve prijemne nekdy az omamne vune, exlusivni barvy a vsemozne ruzne tvary. ano, je pravdou, ze po cely rok neni zadna nouze o obdivuhodnou delikatni kvetenu, ale jarni obdobi je stale ze vsech rocnich obdobi tou nejbohatsi kvetinovou sezonou.

nejvice vzrusujici jsou pro me kvetouci ovocne stromy a pozdeji cas vyvijejiciho se miniaturniho ovoce, ktere se pomalu ale jiste zvetsuje az doroste do plne zralosti naplnene sladkou stavnatou pochoutkou. a i v tom je ta krasa ziti v tropicke oblasti australskeho dalneho severniho kvinslendu.

mangovniky uz oslavili prichod jara s vetvemi obalenymi delikatne malinkymi kvety rostoucimi v trsech jako hroznove vino, ktere behem nekolika tydnu zacali se svoji promenou do roztomileho malinkateho ovoce manga. a to je take pro me vzrusujici podivana, pri sledovani jejich vzrustu, az do casu, kdy nabydou plne velikosti a zralosti. nektere druhy manga jsou tmave zlute, nektere syte oranzaove jine zas svetle oranzove, a take jsou druhy, se slupkou krasne zelenou jako trava, ale ta kdyz se pri plne zralosti manga otevre, je pod ni shovana syta a zarici oranzova duzina, oplyvajici sladkou stavnatosti ovocneho nektaru a zavratne omamnou vuni. miluju, moje pravidelne pozorovani ovoce, vyvijejiciho se od kvetu do plne zralosti, je to mnohem zabavnejsi, nez si jit pro nej do obchodu a ani nevedet jak vypada strom ci jina rostlina, na kterem dane ovoce vyrostlo. nejvice me naplni uspokojenim a radosti to ovoce, ktere si vypestuji a sklidim osobne sama ja a nebo muj mily milacek mango, na druhem miste je ovoce ktere sklizim ze stromu mych pratel ci znamych, o kterych vim, ze jej pestuji na svych pozemcich s laskou k prirode a bez pouziti jedovatych chemikalii.

samozrejme moc rada podporim mistni pestitele ovoce, kteri vesele pestuji sve ovoce s laskyplnou peci, u kterych take nakupuji cerstve ovoce, sklizene v plne zralosti, den pred tim, nez ho prodaji na trhu. ja a mango, ziskavame ovoce vsemi uvedenymi zpusoby; pestujeme ovoce na nasi zahradce, nejake dostaneme, k nasi velke radosti, darem od pratel i od prodejcu ovoce na trzich, navic, nejvetsi mnozstvi zraleho cerstveho syroveho ovoce nakupujeme pravidelne jednou tydne primo od pestitelu, na mistnich trzich, kde je vzdy velky vyber kvalitniho a levneho ovoce. pri nakupu ovoce na mistnich trzich nechybi ani usmevy a pratelske povidani.

jarni obdobi s sebou prinasi mnoho krasnych udalosti a ja se o nektere z nich podelim v mych pristich textech. ted je na case jit ven a uzit si te jarni pohody.

zivot je krasny.

kvetouci mangovnik

roztomile kvety mangovniku

ovoce mango a dyne

malinka mangicka a uz sklizene velke zrale dyne.

mango fruit

miloucke malinke mangicka krasne vynikaji v pozadi krasne modre oblohy

healthy mango

zdrave stromy prinasi zdrave ovoce

new shiny life

novy zivot na strarem mangovniku

supermarket oranges on special

ja a hromada pomerancu. obcas nakupujeme nase ovoce i v supermarketu, v tomhle pripade to jsou vyborne australske pomerance za velice dobrou cenu. ach, ceka na nas spoustu chutne cerstve syrove pomerancove stavy :)))

zivot je krasny

neděle 10. října 2010

Údajně zázračný lék MMS

obcas si procitam diskuse na webovych strankach, ktere se zabyvaji zdravou vyzivou. asi pred rokem, neuslo moji pozornosti, ze nekteri lide, kteri zili leta nezdrave a pak zatouzi po zdravi, chteji teto zmeny dosahnout co nejrychleji, a z nedostatku informaci ve vetsine pripadu sahnou k nevhodne volbe, ktera se muze tvarit ze zdravi pomaha, ale smutnou pravdou je, ze zdravi nici. techto cest je mnoho, o jedne z nich, klystyru a hydroterapii, jsem se zminila v mem minulem clanku, dnes jsem nasla zajimavy clanek o dalsi nezdrave ceste za zdravim, ktery se tyka oblibeneho zazracneho leku mms, ktery je v diskuzich o zdrave vyzive mnohymi vychvalovan i pouzivan. ja osobne jsem tyto zazracne kapky vzdy povazovala za nebezpecny jed, a kdyz jsem vcera nasla tento clanek, rozhodla jsem se o nej podelit s ostatnimi. tady je:

Údajně zázračný lék MMS je dezinfekce, varuje inspekce

8. října 2010 11:56
Zázračný lék Miracle Mineral Supplement, údajně vhodný na rakovinu či AIDS a prodávaný hlavně přes internet, je zdraví nebezpečný. Při smíchání jeho složek vznikají látky, které se do potravin nepoužívají ani v nízkých koncentracích. "Po konzumaci hrozí popálení trávicího traktu," varuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

zazracny lek mms
Po konzumaci přípravku Miracle Mineral Supplement hrozí popálení trávicího traktu.

Součástí výrobku, který slibuje "konečné řešení všech nemocí", vyléčení všech druhů rakoviny, hepatitidy typu C či nemoci AIDS, je balení chloritanu sodného a kyseliny citronové. Složení přípravku potvrdily rozbory inspekce.

Návod k použití uvádí postup, jak a v jakém množství si má zákazník z těchto dvou složek namíchat výsledný roztok, který injekční stříkačkou aplikuje do tobolek. Ty pak má podle stanoveného dávkování užívat.

Smícháním obou složek však vzniká oxid chloričitý, který se používá zejména coby dezinfekce. Chloritan sodný pak bývá součástí zubních past a gelů či ústních sprejů. Slouží také k dezinfekci topných a klimatizačních zařízení.

Někteří distributoři "zázraku" při kontrolách tvrdí, že přípravek je určen pouze k dezinfekci bazénové vody, nikoliv ke konzumaci.

"Různé nabídky tohoto produktu na internetu nebo informace v různých reklamních publikacích však dokazují opak," uvedla mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martina Šmídtová.

"Případ léku je ukázkou naprosto bezohledného hazardování s lidským zdravím, přípravek slibuje konzumentům nemožné, jeho užíváním si však lidé mohou ublížit," podotkla Šmídtová.

Prodejcům přípravku kromě zákazu uvádění zboží do oběhu hrozí ze strany inspekce také finanční pokuty ve správním řízení. Podle Jindřicha Pokory ze SZPI zákon umožňuje udělení až 50milionové pokuty.

smmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsmmsssmmsmmsmmsssssssssssssssssssssss

teto clanek jsem okopirovala od tud: http://ona.idnes.cz/udajne-zazracny-lek-mms-je-dezinfekce-varuje-inspekce-pdu-/zdravi.asp?c=A101008_115609_zdravi_lf

pro ty, kteri hledaji cestu za zdravim, ji najdou v cerstvem syrovem ovoci...

zivot je krasny