středa 25. srpna 2010

klystyr

co je to klystyr? klystyr je nejjednodussi a prirozena cesta k ziskani cistych strev. je to forma projimadla a velice popularni lecebny prostredek kdyz se dostavi problemy se zacpou.

predeslou vetu jsem cetla na jedne webove strance, ano, diky informacni technologii, se v dnesni dobe da najit mnoho informaci mimo jine i o klystyru, kdo ma zajem si je muze lehce "vygooglit"..

je klystyr oparvdu tou nejjednodussi a prirozenou cestou k cistym a spravne fungujicim strevum?

ja si to nemyslim. ale naopak verim tomu, ze je to informace (jedna z mnohych) zavadejici/klamna. ja osobne chapu klystyr jako neprirozenou cestu ktera navic nevede k dosahnuti zdrave funkce strev, ale opak je pravdou. klystyr je rychla a celkem jednoducha pomoc pri reseni problemu se zacpou, a proto je tak popularni obzvlaste mezi temi kdo se zabyvaji lecenim prirodni cestou.

jednim z dulezitych zakladu správného fungování celého organismu jsou cistá, léty nezanesená a správne fungující streva.

jen diky nevhodne, pro cloveka neprirozene strave, jsou streva rájem pro vznik skodlivych toxinu. streva tedy nepracuji jak by meli a dochazi ve vetsine pripadu k zacpe. vsimla jsem si ze v pripade zacpy, vetsina lidi pouzije projimadla, coz ale neni reseni, projimadla pri narazovem i castejším používání bývají k našem telu drastické, zpusobuji návyk a ješte naopak cinnost strev zhoršit az tak ze streva bez pomoci projimadla sami od sebe nepracuji, rika se tomu line strevo.

prirozene se streva vycisti a udrzi citste spravnou stravou.

Léty proverenou prírodní a prirozenou metodou pro ocistu strev neni používání klystýru ani jineho druhu projimadla, jak se casto v "odborne" literature doporucuje, ale zdrava vyziva. jedine tou spravne, nedrasticky a prirozene vyplavíme ze strev všechny nánosy šetrnou metodou, cím nastartujeme naši obrannyschopnost, zlepšíme cinnost všech orgánu, odstraníme zácpu, hemoroidy, zlepšíme stav naší pokožky, pres kterou škodliviny vystupují z tela ven, snížíme napetí v cévách, ledvinách. Tlusté strevo má poskytovat telu výživné látky, vitaminy a energii, ale pokud jsou streva plná výkalu a kalových kamenu starých nekolik let, jde to jen steží. Do krve se pak dostává mnoho škodlivin a telo dostává zabrat, aby je zlikvidovalo. Pokuk chcete odstranit príciny našich nemocí, meli byste zacít od strev, aby nebyly pro naše telo skládkou toxickeho odpadu, ale naopak místem, které nás bude zásobovat živinami a poskytne nám imunitu pred nemocemi. Pokud se nekdo o své telo dlouhodobe nestaral, živil se nezdravými pokrmy a nehýbal se, po aplikaci spravne vyzivy je celkem bezne ze strev dostat až nekolik kilogramu letitých nánosu.

prirozenou a nejlepsi cestou k cistym a spravne fungujicim strevum je radny nekolikadenni pust a nebo stejne ucinny rezim piti syrovych cerstvych ovocnych stav, po kterych nasleduje zdrava a prirozena strava slozena z cerstveho syroveho ovoce.

a jeden priklad ze zivota: moje maminka trpi poslednich ctyricet let chronickou zacpou a to i presto, ze pravidelne pije projimave cajicky ktere lety ruzne meni. nema moc nadvahu ale ma velke bricho, jako by byla v sedmem mesici tehotenstvi. pred par lety ji jeji dlouholety doktor predepsal hydro colon terapii/ klystyr. a jen, co ji takto rychle a drasticky vycitili streva, byla maminka moc nadsena, chvalila si jak dobre se citi. ja jsem ji na to rekla, ze se tomu nedivim, ze ji je tak moc dobre, kdyz ma po hodne dlouhe dobe skoro cista streva, ale uvidis, ze po takovem drastickem cisteni strev to nebude dlouho trvat a budes mit jeste vetsi problemy se zacpou nez jsi mela doposud. ano, na moje slova brzy doslo, netrvalo to dlouho a maminka se mi sverila, ze jsem mela pravdu, a stezovala si ze ji funkce streva jeste vic zhorsila. trvalo ji to mnoho let a spoustu neprijenmych chvil, dokud nedosla diky vlastni zkusenosti a mym radam sama k zaveru, ze syrove cerstve ovoce ji prinasi ty nejlepsi vysledky. ne, neni fruitariankou, ale pochutnava si kazdy den na ovoci, ktera mela vzdy rada a casto jedla ale po poslednim beznadejnem pokusu o lepsi funkci strev, mnozstvi denni davky ovoce zvysila. mezi jeji oblibence patri cerstve vymackana pomerancova nebo pomeracovo grepova strava. byla to krasna muzika pro moje ouska, kdyz jsem konecne od ni slysela tato pravdiva slova: "je to tak, mela jsi kvetusko, pravdu, ovoce ma na moje vyprazdnovani ty nejlepsi ucinky".

klystyr s obsahem kavy zpusobuje navykovost na kavu.

klystyr je nepritelem zdraveho zivotniho stylu.

syrove cerstve ovoce je pritelem zdraveho zivotniho stylu.

definice zacpy

neuplne, tezke/namahave a nepravidelne vyprazdnovani fekalni hmoty, bezne zpusonene nezdravou zivotospravou, nebo radikalni zmena v zazite diete, a take caste uzivani projimadel.

dyschezia (nenasla jsem pkelad slova do cestiny, ale je to taky zacpa) definice

namahave a nepravidelne vyprazdnovani fekalni hmoty, zpusobene dlouhodobym zadrzovanim nutkani jit na velkou stranu.



paw paw dozrava.. :)



rambutans dragonfruit and yellow sapote full of color of life and yummy sweetness made by mother earth sunshine rain stars and moon g'day my sweet magic fruit i wish you lovely afternoon :)

rambutans dragonfruit a yellow sapote ovoce sytych barev a plne zivota obsahujici manamozni sladkost, vytvorenou matkou zemi, sluncem, destem, hvezdami, mesicem.. dobry den, moje sladke magicke ovoce, preju ti krasne odpoledne.. :)))

zivot je krasny

neděle 22. srpna 2010

zamilovany polarni medved

juuuu, jeeeee, ja miluju tyhle obrazky, i love to see love.

v okamziku kdyz si vlastnik psu vsiml roztomileho ale presto velkeho polarniho medveda, myslel si, ze to to bude pro jeho psy konec.. ale jak je jasne z prilozenych obrazku, nastesti byl na omylu

taky si myslim, ze je to vyborny fotograf :) a je to nadhera ze se diky tomu muzeme podelit o tak dulezite poselstvi lasky

mango taky dal tyhle obrazky na jeho blog, presto ja je chci take mit v mem cyber prostoru, a navic, jsou lidi kteri chodi navstevovat jen me a visa versa.. :)

ja a mango, verime, ze jednoho dne, kdy vsichni budou vyleceni, popularni slova biblicke predpovedi o oveckach lezicich mirumilovne vedle lvu, se stanou skutecnosti.

do te doby, love all...

laska je ve vzduchu

vzduch zavani laskou

velci pratele

vecli pratele


sladke pratelstvi

primo od srdce


ve vzduchu vysi laska

zamilovany polarni medved


laska vede

laska je na prvnim miste


vse co potrebujes je laska

vse co potrebujes je laska


zivot je krasny :))))