pondělí 25. května 2009

nezapominejte na radost

27

a stesti. smerovani k vytycenym cilum v ocich mnoha lidi znamena, ze si mozna jednou, az vykonaji neco velikeho, udelaji cas na zivotni radovanky. pritom existuje obrovsky rozdil mezi uspechem dosazenym pro stesti a stastne dosazenym uspechem. snazte se prozivat kazdy den co nejplneji, vyziskejte z kazdeho okamziku vsechnu radost, kterou vam muze poskytnout. nemerte hodnotu sveho zivota pouze vzdalenosti, kterou jste urazili k jedinemu cili. pamatujte, ze smer, kterym kracite, je dulezitejsi nez docasne vysledky.

kterym smerem se prave ubirate? kracite ke svym cilum, nebo se od nich vzdalujete? nepotrebujete poopravit smer cesty? dari se vam zazivat skutecnou a uplnou radost? jestlize ne, nevahejte ucinit v jedne z techto oblasti okamzitou zmenu.

(anthony robbins)

vyhled z letadla

pri litani je moji nejvetsi zabavou koukani z okynka.. ja za svymi cili radostne kracim i litam :)

skutecnym smyslem

26

vasich cilu a snahy, ktorou vyvijite k jejich dosazeni, je to, kym se jako clovek stavate. vasi nejvetsi odmenou je rozvoj vasi osobnosti.

vyuzijte teto chvile a zformulujte kratky odstavec, v nemz vyjmenujete vsechny povahove vlastnosti, schopnosti, dovednosti a presvedceni, ktere v sobe musite rozvijet, jestlize se vase cile maji uskutecnit.

(anthony robbins)

marjanskolazensko

letni podvecer - utek z mesta - marjanskolazensko

pátek 22. května 2009

snazime-li se o dosazeni

25

svych cilu, spoustime procesy, ktere mohou mit dalekosahle nasledky. myslite si, ze vcely uvazuji nad tim, jak opylovat kvety? jisteze ne, ale kdyz preletuji z kvetu na kvet a sbiraji sladky nektar, ulpi jim na nohach spousta kvetniho pylu, ktery nevedomky prenaseji do dalsich kvetu, cimz spousteji uzasne retezove reakce, jejichz vysledkem jsou horske strane pokryte pestrou kvetinovou zaplavou.


podobne i vase usili o dosazeni hodnotnych cilu pravdepodobne prospiva neocekavanym zpusobem i ostatnim lidem. kdo vi, treba vase proste rozhodnuti zatelefonovat jednou za mesic staremu priteli ma za nasledek nekonecnou radu pozitivnich udalosti, ktere jste vubec nepredpokladali.


kolika ruznymi zpusoby prospeje vase dnesni usili ostatnim lidem?

(anthony robbins)


zivot

zivy ovocny kvitek

úterý 19. května 2009

vsichni uspesni lide

24

dosahuji svych uspechu pomoci stejneho postupu, ktery vedome nebo podvedome uplatnuji. vyuzijte nasledujici ctyri jednoduche kroky, abyste dosahli vseho, po cem touzite.

NAVOD K ZARUCENI USPECHU

1

ujasnete si, po cem touzite. (budte konkretni! v jasnosti je sila.)

2

jednejte (protoze samotna touha nestaci).

3

sledujte, co funguje a co ne. (nechcete prece i nadal plytvat svou energii na neucinne pokusy.)

4

zkousejte ruzne cesty vedouci k cili, dokud se vam vase prani neuskutecni. (urcita flexibilita vam umozni vymyslet nove postupy a dospet k novym vysledkum.)

(anthony robbins)

tak tohle jsem se od anthonyho nenaucila, to mam v sobe prirozene. vzdy jsem mela rada jasno, proto se mi lehce jednalo, plytvani cimkoliv, tedy i moji energii mi je taky od malicka cizi. a ano, kdyz vidim ze tudy cesta nevede, nemam problem ji opustit a vydat se na jinou.

pri cteni obrich kroku jsem si uvedimila ze jsem neobjevila nic noveho, ale objevila jsem nekoho kdo to vidi jako ja. samozrejme jsem se i necemu novemu naucila, hlavne tomu, ze i tomoc, co v mych ocich bylo povazovano za nemozne az tak, ze jsem odmitla se tim zabyvat a smirila se s tim ze tento sen/sny se mi nikdy nesplni, je mozne si splnit. a taky ze uz jsem si par "nesplnitelnych " snu splnila. diky moc anthony. a taky dekuji sama sobe, ze se tak hezky o sebe staram

byly kvet

obcas mi mango prinese z prochazky kyticku a nekdy i nekolik, kvetinky netrha jenom foti :)

v jednom z mych snu, o kterem jsem byla pevne presvedcena ze se mi nesplni, jsem snivala o tom jak by to bylo krasne a uzansne, kdybych zila s ovocnym muzem. ono, jen nejakeho potkat je skoro zazrak. a jeste navic aby jsme si rozumeli, a byli do sebe zamilovani, to uz znelo spis jako utopie ci fantasmagorie. presto jsem se tohoto snu nidky nebyla ochotna vzdat. navic, po tolika letech ovoceho zivobyti me bylo JASNE ze s jinym nez ovocnym muzem bych nikdy opravdu stasna nebyla. a to taky vyplivalo z mojich zkusenosti, kdy jsem mela partnery vegetariany co jedli prevazne varene jidlo, a i dvakrat jsem uz s ovocnym muzem zila byla, ale tam zase nevysla ta celkova harmonie a laska nebeska na kterou jsem taky vzdycky verila a moc jsem po ni touzila. nijak jsem se tim nezabyvala, vedela jsem ze az potkam toho praveho, budu to jasne videt. a taky to tak bylo. jen jsem si zacala cist mangovy stranky (pred lety peti) a hned jsem vedela ze je to on, meho srdce sapmion. to ze k sobe patrime ale mango nevedel, coz me neodradilo a verila jsem, ze az prijde jeho cas, uvidi to co ja. a taky se tak stalo. po dvou letech skoro denodeniho vzajemneho e psani jsme se osobne sesli a uz se nerozesli, je nam spolu krasne a jako kazda prava laska, i ta nase naramne roste. ach, ano dockala jsem se.. neskutecny sen se uskutecnil. trpelivost ruze prinasi :)

zivot je krasnej.

pondělí 18. května 2009

kohouti zpev

za doprovodu trumpety se linul k mym uz jen napul spicim usim, z meho mobilu, bylo za deset pet, a kdyz kohout a trumpeta odezneli, rekla jsem si ze je jeste chlilku napul vyspim, ale mango uz mi septal do ouska ze je cas vyskocit z postele, a jeho zase doprovazela vodni trist napoustejici se vany..

a chvilicku po sesty jsme vyrazili na nedelni blesi trhy. naladu jsem mela kupodivu primo slavnostni, uz ve vane jsem si nejen zpivala ale i jsem si vymyslela pribeh o hladovem oslikovi, ktery jsem zacala vypravet a ten se jakoby sam od sebe odvijel. behem dne jsem jeste ve sve predstavivosti pridala par odstavecku. verer jsem si v duchu malovala obrazky oslika

rano byla zima, tak jsem se pekne nabalila a tentokrat jsem na deku nezapomela, a uz jsem se moc tesila az vyjde slunicko, vyslo brzy potom co jsme vybalili a vystavili vsechno nase zbozi a svitilo cely den ale nebyly zadny vedra, zustali jsme nabaleny a odlehcili si jen pres poledni "hic" :) me, hlavne hrala predstava, ze uz je to nas predposledni trh, domluvili jsme se s mangem, ze ty penize co vydelame nestoji za tu praci a cas co do ni vkladame, navic oba nemame radi umele vyvolane probouzeni a vyhazov s postele, kdy se nam chce jeste spinkat. nejaky penizky jsme si uz nahrabali a nasetrili a taky jsme se hodne moc poucili. pristi tyden jestli nebude prset bude nas posledni trh pred mym odletem do cech. az se vratim obetujeme jeste tak dve nedele na blesi trhy, nebot mame jeste par veci, ktery nechceme vyhodit.

meli jsme taky tuhle nedeli vetsi hlad nez obvykle, myslim si ze je to tim, ze se znatelne ochladilo, hlavne to poznam podle toho jak jsem uz zimne navlecena. zacali jsme trochu pred devatou mandarinkama imperial, jsou to moji oblibenci, a to jsme si asi tak po hodince vzdycky zopakovali, tak ze tri krat tri impreial mandarinky pro me i manga. potom za casek, mango si dal avo a banan a ja banany hned tri, a po delsi odmlce mango si dal avo a ja zase tri banany, sladounky a moc dobry, to samy mandarinky, avo bylo taky moc dobroucky, mango mi dal trosilinku ochutnat.

mango je tady s kvalitou cenou a chuti ovoce velice spokojeny, rikal ze v anglii je ovoce o hodne moc drazsi a ne pokazdy tak vyborny. no, jo, jsme tu pekne ovocne rozmazleny, a to i ve velkomeste sydney, co teprve az budeme jist ovoce primo z rosltin, tropickeho dalneho severu uchvatne australie. uz se nam to blizi.. jupiiiiiiii

protoze byl ucpany odjezd z trhu, zdrzeli jsme se asi o hodinku dyl, coz nam vubec nevadilo, vladla celodenni pohoda i kdyz jsme zas tak moc nevydelali, ale lepsi neco nez nic. a kdyz se k malu prida malo, je to hodne

tak ze bylo uz skoro pet odpoledne kdyz jsme si pritukli pullitrovymi sklenicemi naplnene cerstvou stavou z cerneho hroznoveho vina, kterou jsem vyrabela ja, a jak uz to tak v mem kazdodennim zivote chodi, stava byla hotova v ten samy cas, kdy mango skoncil vykladani neprodaneho zbozi z auta do nasi krabice od bot. stava byla husta a hutna, sladka a vyborna, pravy nektar bozi. to je to prave nefalsovane vinecko, a jak je po nem krasne na tele i na dusi.

a za hodinku byli dalsi bozi hody, tentokrat to byl kral durian, a panecku ten byl, jedna basen! ten vcerejsi byl taky prvotridni. ano, omamne a silne kremove durianky jsou zpet. ty co jme jedli v poslednich dvou tydnech byli min kremovy a stavnaty, a trochu mim sladky. nam proste chutnaji nejvic ty huste kremovy mekounky jako polstarky a sladci nez med s prehrsli tajuplnych chuti, ach, jak si vzdy preju, at ta chut ode me jeste neodchazi, mnam, mnam, chci ji prozivat co nejdyl, a tak taky durian jim pekne pomalounku. za par hodinek po durianove blazenosti jsme si pochunali kazdy na ctyrech mandarinkach imperial

koupili jsme v sobotu celou bedynku, a taky bedynku michanyho hroznovyho vina, rajsky a libanonsky okurky, avo, a vcera jsme v ovozel primo vedle trhu koupili pres dve kila bananu actyri vonavy ananasy, mango taky skocil za roh k asiatum pro durianek, ted mi tu krasne voni, ten si dame az se dneska vrati z prace kde zahradnici. jsou dve odpoledne a ja zatim bez hladu a tedy i snidane.

byla jsem se trosku projit na slunicku a navstivila nasi malou zahraku, tam jsem zasadila koktejlove rajcatko, ktere jsem nasla na jedne zahradce na moji slunickovy prochazce. taky jsem trochu psala a hlavne jsem se probudila prirozene, bez pomoci trumpety a kohouta.. pekne do slunicka, jeeee, to bylo radosti

a australsky slunicko jak uz ma ve zvyku, sviti o stosest.

zivot je krasny

ps: pokazdy zapomeneme vzit na trhy fotak.

golf course lapa

tak sem hodim kousilinecek oceanu :)

jestlize se vam zda,

23

ze prvni pokusy o dosazeni vasich cilu ztroskotaly, mate se jich zrici a zkusit neco jineho? v zadnem pripade!

vytrvalost je nejhodnotnejsi vlastnost pri utvareni kvality zivota, ktera zastini dokonce i talent. koneckoncu jeste nikdo nedosahl sveho cile pouze tim, ze se o jeho dosazeni zajimal; clovek se musi svemu cili plne odevzdat. nemohou vam snad docasne "neuspechy" ve skutecnosti poskytnout nezbytne poznani ci zpetnou vazbu, abyste v budoucnosti dosahli jeste vetsiho uspechu? jisteze ano!

kdyz se ohlednete do minulosti za svymi "nezdarilymi" pokusy, jake pouceni z nich ziskate? jakym zpusobem tyto zkusenosti co nejuspesneji vyuzijete nyni i v budoucnu?

(anthony robbins)

slunecni kameny

slunecni polibek

i kdyz to pro me nebyla zadana velka zabava, vyrvala jsem, a australsky ridicak jsem nakonec po dlouhe a trnite ceste ziskala. no, nebyla ta cesta jen trnita, byla i krasna. a ano, byla to i cesta poucna a zajimava. nevzdala jsem to jen diky tomu, ze jsem ten ridicak opravdu moc chtela.

pátek 15. května 2009

uz je to asi pet let,

podle meho divokeho odhadu, kdy jsem se rozhodla ze si udelam australsky ridicsky prukaz. kdybych jen vedela nebo aspon tusila, jaky to bude komplikovany a zdlouhavy proces, urcite by me to odradilo, a tak jsem nakonec rada, ze jsem do toho hupla jako slepys.. a protoze se jen tak nevzdam, sla jsem krok za krokem, a delala jsem vse co bylo po me zadano.

ano, byl to proces zdlouhavy a komplikovany a to hlavne, i kdyz nejen proto, protoze jsem telesne postizena, nemohu hybat skoro vubec chodidly a proto ridim auto rukama, s pomoci chytre, jednoduche ale drahe upravy. a tim padem jsem zarazena do jine kategorie i pri ziskavani ridicaku. hlavne se to lisi tim, ze oproti nepostizenym clovickum, jsem musela nekolikrat za nekolika doktorama, potom jeste nejakejma pohybovejma odbornikama, navic jsem musela delat ridicak pres nejakou organizaci pro telesne postizene, kde mi bylo receno, ze si muzu udelat ridicak jen kdyz pujdu do prace v cemz oni mi tez pomuzou, no, bylo mi to divny, ale nemela jsem na vybranou a australsky ridicak jsem moc chtela.

navic, cely proces ziskani ridicaku je mnohem zdlouhavejsi a komplikovanejsi nez v ceske republice. musi se udelat test, to je hracka, za ten je ridicak L a na ten se musi najezdit stopadesat hodin mozna i vic s ridicem jako spolujezdcem, co ma plny ridicak. to vse se musi zapsat kam se jelo a kolik km, kdo byl spolujezdec jeho cislo ridicaku a podepsany, atd.ja jsem navic musela mit jako telesne postizena, asi deset hodin se specializovanym instruktorem, coz se cele tahlo strasne dlouho a je to samo o sobe dlouhy story. pak se dela test z jizd a potom je nejaky P jako povoleni jezdit sam a zase se musi tak jezdit asi dva roky nejvysi rychlosti osudesat, coz je pro me pochod sneka, pak zase test a pak zase dalsi P nejmin na rok a tam uz se smi jezdit max. devadesat, no, a to ani nejste zdaleka nekonci..

nastesti, mango mi poradil si vydolovat ceskej ridicak, teda me to taky napadlo, ale neverila jsem ze mi ho po tolika letech vydaj, a az mango, ze prej jo, ze mu taky nekde nejakej (bydlel v mnoha zemich) po dlouhy dobe vydali. a tim padem jsem nakonec velkym obrim krokem preskocila vsechny ty pecka..

no, lidi zlaty ja uz vam byla z toho ziskavani ridicaku tak utrmacena, ze jsem nekolikrat vazne uvazovala o tom ze se toho vzdam a budu jen stopovat :) no, dely se veci, memuzu to tady vse popisovat, to si necham na knizku, ale skoro nikdo mi neveril, to byla ta nejvetsi parada. no, jo, co se da delat, kdyz se cloveku stanou neuveritelny pribehy ze?

takze s ty utrmacenosti, jsem si na par let od procesu ziskavani australskeho ridicaku odpocinula, to uz jsem mela cesky a jezdila jsem tu na mezinarodni, az nastala zase chvile, kdy jsem zatouzila po tom australskym, mezinarodni mi davali v cechach a jen na rok, a to s milou omluvou, a tak jsem musela znova na australsky testy z road rules, ty jsem udelala levou zadni, taky k doktorovi, a nechala se objednat na test z jizd. ano, uz jsem dva testy z jizd pred tim, nez si dala tu zminenou delsi prestavku, absolvovala, a pokazdy jsem trosinku (opravdu) prekrocila rychlost a to je hruby prestupek proti zakonu a ridicak mi nedali.

dneska jsem teda asi po dvou letech mela dalsi test z jizd, datum vysel na den, kdy ma manguv tata narozeniny, coz je dneska, a hned jak mi to mango pred deseti dny, kdy jsem dostala datum testu rek, jsem vedela ze to neni jen tak, a ze urcite tentokrat test z jizd zvladnu na jednicku.

a taky ze jo, jela jsem vsude pod deset km, mela jsem i bezva testovace, a svete div se, byl to anglican, coz je i mango i jeho tata i kdyz ten je vlasne originalne polak..

nejen ze jsem to tentokrat zvladla, ale byla jsem nejednou pochvalena, a bylo mi receno, ze jsem zabodovala tak dobre, ze bych mohla delat instruktorku. hmmm, o tom budu premyslet, rekla jsem na to ja. ano, udlala jsem 98 ze stovky, ty dva strzeny bodiky byly za to ze jsem se nedivala dostatecne do zpetneho zrcatka, body se pisou do chlivecku za mnoho ukonu. dali mi kopii, jakoby vysvedceni. taky mi hned na kratke pockani vystavili novy plny ridicak, takze muzu jezdit nejvysi povolenou rychlosti 110. ta se na dalnicich houfne prekracuje :) ano, mam rada rychlou jizdu.

dneska byl uzasny den, mam radost ze uz mam konecne ten australskej ridicak v kapse. jupiiiiiiiiii!!!! a musim se priznat, ze kdyz jsme dojeli, hned me pan testujici zdelil, ze jsem test pasla na jednicku, a moc me chvalil, jako i pred tim nekolikrat pri jizde, to jsem opravdu necekala. urcite to byl andel. ach, a ta radost..

slavili jsme tak, ze jsme si dali duriany dva. jeden hned po prijezdu ze skousek to bylo asi jedenact a jeden ve ctyri, oba durianvoe uzasni. asi za dve hodky jsme si dali klasicky libanonsky okurky, rajcata a chili.

zajimavy je, ze se mi vcera uz chtelo spat v osum vecer, a tak jsem sla, a vzdudila jsem se ve 3 rano na velkou a na malou a pak spala do sesti, zase na malou a velkou a do hodne teply vany a pak ledova sprcha.. cha cha.. cha.

pak jsem vypila cerstvy gel z listu aloe vera se stavou z jednoho pomerance. to me vzdy tak zvlast celkove posili a povznese, coz jsem potrebovala.

mango byl celou dobu se mnou, ale na test nesmel, ale jen co jsme se z nej vratili, zachvilku pribehl, a videl z meho stastneho vyrazu ze to mam v kapse, uz jsem byla venku z auta kdyz ke me dosel a hned jsme se s velkou radosti objali

zivot je krasnej

ja a ovoce

ja a ovoce v moji krabici od bot

pondělí 11. května 2009

pochunavam si opet na durianech

pri durianovych dychankach s mangem, po tydeni durianove prestavce, v prubehu ktere jsme si davali jen syrove cerstve ovocne napoje. na durianech si pochutnavame uz tyden a dvakrat jsme ho meli dvakrat.. aaaach, durianek uz je zase s nami a silne obohacuje nasi ovocnou cestu. mnam.

jeden durian tu voni nedaleko ode me, cekame az se mango vrati z prace na zahrade,pak bude hostina, a navic priveze novy kousky, no, kazdy den jsem nadsena uz jen z toho, ze je durian pritomen.

v prubehu minuleho tydne jsme si nepochutnavali jen na durianech, pili jsme predevsim i stavy z hroznoveho vina, z jablek pomerancu a bananu, z rock/galia melounu, z pomerancu,a jedli jsme rajcatka okurky libanonsky a palivy papricky cili, banany, jablicka, a jen mango avokada. predevcirem jsme koupili a nasadili i hrusky, jsou stavnaty a sladky jako med. zatim je jenom jime. mame celou bedynku, a jeste jsme koupili bednu jablek a rajcata a okurky, banany, vse kolem ctyr peti kilo. a dve bedynky cernyho hroznovyho vina ktery je krasne presladky a euphoricky. moc nam jde k duhu.

jinak vladne klid mir a pohoda, kazdy den je krasny.

byli jsme na plazi a zaplavali jsme si, byla to nadhera, voda byla teplejsi nez vzduch, plavala jsem docela dlouho a najednou jsem citila teplo jen na povrchu kuze, vevnitr uz byla zima, a tak jsem zamirila ke brehu, a kdyz jsem vylezla do studenejsiho vzduchu pekne jsem se rozklepala zimou az jsem dech popadala, a hned jsem pospichala k rucnikum, a jeden si omotala kolem hlavy a druhym jsem se rychlosti blesku utrela a uz jsem na sebe hazela teplaky a saty a tak, a pak hned supky dupky po delsim schodisti nahoru a pak pekne do delsiho mirneho kopecku,no, tak jsem nevychladla a bylo mi hned po obleceni teploucko a pri chuzi se jeste hezky oteplilo, je, jak mi bylo krasne. vlasy mi doschly za barakem na slunicku. byli taky stastny.

vcera se zase nekonaly nedelni blesi trhy, nebot i kdyz bylo cely tyden slunecno, opet tuto nedeli rano a dopoledne prselo. udelali jsme si prenaramne uzasnej linej den, byli jme asi do ctyr odpoledne v posteli a pili jsme stavy z hroznu a jedli velkej durian, taky jsme si asi dvakrat na chvilku zdrimli, uplne ve stejnou dobu, zajimavy, jsme hodne jako dvojcata.

tento tyden se ma trochu ochladit, a dneska rano jsem se probudila do slunicka a ted bude poledne, zatahuje se a vypada to na dest. je cas skocit do vany.

jeste chci dodat ze prvni dva dny po stavach jsme nemeli rajacata a okurky, ale pili jsme stavy z vina a jedli duriany.

zivot je krasnej

sydney plaz kongwong

jedna z nasich blizkych plazi, kongwong, kde se mi vzdycky moooc libi.

tajemnym klicem

22

k uskutecneni vasich cilu je takzvane mentalni podminovani. vase cile se musi stat soucasti vaseho ja. pripominejte si je nejmene dvakrat denen. zapiste si sve cile nekam, kde je budete mit denne na ocich: do diare, na pracovni stul, do penezenky, nebo treba na zrcadlo v koupelne, abyste se na ne mohli divat pri rannim holeni nebo liceni. pamatujte si, ze jestlize na neco neustale soustredene myslite, kracite vpred. timto jednoduchym, ale dulezitym trikem programujete svuj RAS k uspechu.

(anthony robbins)

ja jsem si napsala na zrcadlo: kytara, computer, car, a to pred par lety, po precteni obrich kroku od anthonyho, a to vse uz take delsi dobu do dnes mam, i kdyz jsem pred tim neverila ze na neco takovyho budu kdy mit. brzy potom jsem si pridala kus pudy v tropech na pestovani ovoce a tento obri krok se uz natahuje k cili. diky anthony ze jsi mi otevrel oci. vedela jsem ze mi neco v psychologii chybi, hledala jsem to a nasla jsem to u tebe. vim, ze nejsem sama, a jsem za to moc rada.

k anthonymu me privedl zajem o neuroasociace. ty jsem objevila pri studiu natural hygiene/prirodni zdravi. mela jsem uceni rozlozene po celem velkem stole a prisel soused christos na kus reci, a neusadil se toho dne jak byvalo jeho zvykem v pohodlne zidli vedle balkonovych dveri, ale na zidli vedle rozlozenych textu, ktere ho asi zaujaly a zajimavy bylo, ze mu hned padly oci na neuroasociace, a hned mi dal o nich mensi prednasku a rekl mi ze nejvic se jimi zabyva anthony robbins, a ze ma jednu knihu doma a pujci mi ji. obri kroky jsem precetla jednim dechem. bodejt by ne, konecne jsem nasla co jsem hledala. asi po tydnu jsem skocila do knihovny a precetla si tu samou knihu znova. :)

ruda ruze

pri litani za barakem; ruda ruze na slunci me omamila svoji vuni..

neděle 10. května 2009

bolest v zapesti

a obcas i v celych rukach od zapesti nahoru, me upozornila na nadmerne pouzivani pocitace, tak jsem ihned poslechla moje chytre telo a udelala jsem si pocitacove volno. bolest nemam rada ani trochu a jak muzu tak se ji vyhnu a ze zkusenosti jsem se poucila, ze nejlepsi je jednat pokud mozno ihned jakmile se bolest dostavi.

odpocinula jsem si sest dni, ruce me pri pouzivani pocitace uz neboli, mam radost.

musim si udelat delsi pocitacovou dovolenou casteji, vsimla jsem si jak mi prospela po vice strankach. abych si aspon trochu usetrila ruce, pisu velke pismena jen vyjimecne. taky se snazim byt strucna.

mimopozemstan na zahrade

nasi zahradku navstivil mimopozemstan. tam me vzdycky neco mile prekvapi.

pondělí 4. května 2009

sedmy den

a taky posledi den jen na ovocnych stavach je za nami, prosel hladce a v pohode, slunicko svitilo, ale nebylo zadny vedro. ale taky prselo ato celou noc a i cele rano, a tak jsme se na trhy nevydali. krasne jsme se vyspinkali, ja az do jedenacti a citila jsem se nadherne a radovala se ze jsem nemusela vstavat v pet a prijit o sest hodin spanku. zaspala jsem dest a probudila se uz do slunicka.

ve dvanact jsem si s mangem dala vybornou snidani, cerstvou stavu z vodniho melounu, kazdej asi 7 dl, a moc jsme si pochutnali..

mango sel sbirat micky asi hodku po snidani a asi za hodku se vratil, ze je tam hodne mokro, a tak v jednu jsme si dali stavu z pomerance bananu a kiwi, a ta taky byla moc dobroucka, meli jsme kazdy asi 7dl

asi ve tri hodiny stava z vodniho melouna 7dl ja i mango

v pet stava z pomerancu bananu a kiwi 7dl ja i mango

ja jsem jeste od sesti do sedmi upijela litr stavy ze sluply vodniho melounu.

vcera jsem mela jen jednou pri vyprazdnovani slaby detox bylo to po ty druhy stave, jinak jsem se vyprazdnila nejmin petkrat, mensi mnozstvi a stolice normalni.

meli jsme krasny liny den, a utek jako voda.

citila jsem se cely den nadherne vznasela se ve vysinach, obcas vybehla ven na slunicko, a utekl mi jako voda. mango moc nepracoval hodne se mi venoval meli jsme opravdu dalsi nadherny den, jak uz to ruku v ruce s ovocem byva, a zvlast na stavickach, to je teprv stava..

vecer kolem sedmy jsme oba dostali chut na krale duriana tak jsme se shodli ze si dneska dame do nosu.

dneska mango bez snidane jel zahradnicit, slunicko krasne sviti, ma se vratit nekdy po druhy a to s durianem tak us se na oba moc tesim. ano, mam hlad jako vlk, a chci ho a rada si pockam, hlad me vzdy za chvilicku opusti, takze me nikdy netrapi. nekdy se mi ten pocit hladu moc libi a nejim a tesim se na to az si neco dobryho az se mi bude opravdu chtit dam.

ted je uz po jedny odpoledne ja uz hlad nemam, psala jsem a obcas jsem odbehla ven na slunicko, dneska docela hreje, ale ve stinu uz je chladno, tak jsem se mu vyhybala jak to slo.

mango si taky stezoval, ze jsem ho zavedla do stinu na nasi prochazce po ranu nez odjel zahradnicit a jeste rad skoci po ceste nakoupit a do banky.. tak jsme zmenili smer na vice slunecnou stezku a pekne jsme se vyhrivali a prosli.

tesim se, az budu zit na samote v ovocnem tropickem lese a stravim co nejvic casu pod sirym nebem.

a ted jdu skocit do horky vany a az vyskocim ze studene, spis ledove sprchy, bude skoro cas na durianovou snidani.

pozdeji

pekne jsem si jeste relaxovala a pozpevovala v moji teply koupeli, kdyz se mango vratil a prisel mi sdelit ze privezl 3 krale duriany, a to ostatni ze je prekvapeni. a tak kdyz jsem konecne skoncila v koupelne objevila jsem desetikilovej pytel zelenych jablek, 1 bednu s cernym hroznovym vinem a druhou se zelenym a asi 3kg cerveny velikansky vinovy bobule. galia meloun, 4kg rajskych jablicek, 4kg bananu, 2kg kiwi.

domluvili jsme se s mangem, ze si dame nejdriv stavu a az pak durian, on uz mel k snidani pred druhou avokado a tomato, a ja ve tri kdyz jsem si s mangem pochutnavala na cerstvy stave ze zelenych a hrsti cervenych hroznu. po stave z vina uz se mi taky styskalo a vypila jsme ji s velkou chuti, byla sladsi nez med.

na magicky durian doslo v pul paty, byl vybornej a presladce sladkej.

mango za barakem

mango za barakem, vyrabi cast videa pro neter amelii. dneska jsou ji 4 roky. hodne stesti a lasky amelia a at ti je kazdy den oslavou zivota.

zivot je krasny

jak byste se citili,

21

kdyby se vam do roka podarilo zlvadnout a splnit vsechny vase cile? jake byste o sobe ziskali mineni? jak byste vnimali vlastni zivot? odpovedi na tyto otazky vam pomohou v sobe vyvinout silnou motivaci, abyste svych cilu dosahli. ten, kdo si jasne uvedomuje proc, jiste brzy zjisti jak.

nechejte si nyni projit hlavou ctyri nejdulezitejsi cile pro tento rok. napiste o kazdem z nich rkatky odstavec, z nehoz vam bude absolutne jasne, proc vam na jeho naplneni tolik zalezi.

(anthony robbins)

jestli se mi podari zvladnout vsechny moje cile a to do konce tohoto roku, myslela bych si o sobe, ze jsem vic obohacena a svuj zivot bych vnimala jeste radostneji.

moje nejdulezitejsi cile pro tento rok:

navstivit rodinu v ceske republice

rodice starnou a taky se mi po nich styska a jeste po vic clenech rodiny, hlavne chci videt tatu, minule mi rek, ze az priste priletim, ze uz tu nebude, tak to bych nerada jeste si s nim chci popovidat, ted kdyz uz je na me porad jenom hodnej a povida si se mnou.

absolvovat kurs tuzka v decine

v decine mam i tetu, kterou jsem uz dlouho nevidela, a mam ji moc rada. decin jsem si nevybrala, byl to jediny termin kursu do ktereho jsem se casove vesla. rada kreslim i maluju a touzim si doplnit znalosti a dovednosti hlavne me zajima ta prava hemisfera mozku, kterou budeme pri kresleni pouzivat. moc se tesim, rada delam pro sebe veci co me bavi. tesim se i na decin na reku i na tetu, mamka pojede se mnou, bude pohoda, s moji milou maminkou si moc rozumime. no, v dost vecech se i neschodneme, ale jsme obe hodne tolerantni, ja jeste vic nez ona. decin. je tam krasna rozhledna

abolvovat kurs zpev v telci

zpev jako malovani ve velke mire obohacuji muj zivot. zpev je pro me vic dulezity, nepotrebuji hudebni nastroj, ja jsem hudebni nastroj. mam uz dlouholety sen zpivat s mnoha lidma najednou. a diky tomu ze jsem narazila na vzdelavaci stranky serafina, se mi ted tento sen uskutecni. vim, citim, ze prave tato zkusenost me silne obohati, a to ne jen moje zpivani, ale moje cele ja. nesmirne se na zpev v telci i na telc tesim, budeme zpivat i na vezi. aaaaaach, uz ted citim tu silu..

odstehovat se z mesta do prirody

ze suptropu do tropu, s mym muzem mangem, hledat nas spolecny domov, pozemek s rodicimi ovocnymi stromy, kde budeme pestovat daslsi ovocne stromy, je to nas spolecny dlouhodoby sen. miluju pestovani ovoce a taky ho moc rada jim, mnohem vic se mi obohati jidelnicek, bude k mani bohaty vyber tropickeho ovoce, ktere je tady v sydney az na par vyjimek velice drahe a navic vetsinou bez chuti a zapachu, a nebo chuti odporne. take chci zit na cerstvejsim vzduchu a plavat a myt se v cistejsich vodach, a taky chci zit ne ve meste ale v prirode. uz se moc tesim. mango taky tak. az si splnim tento cil, budu zit tak jak opravdu chci. bude to pro me krasna positivni obrovska zmena. takovy obri krok. jako kazdy z mych cilu. :)

ovoce

krasa ovoce, nevim kdo je autorem nasla jsem to nekde v google.

neděle 3. května 2009

nikdy se sveho cile nevzdavejte,

20

aniz se nejprve pokusite o nejaky pozitivni cin smerujici k jeho dosazeni. ted se na chvili zamyslete a presne si vymezte prvni kroky, ktere vas k vasemu cili povedou. co muzete podniknout prave dnes, abyste se pohnuli vpred? i ty nejmensi krucky - telefonni hovor, prijate rozhodnuti, vypracovani predbezneho planu - vas posunou blize k uspechu. potom si sestavte seznam jednoduchych ukonu, ktere podniknete v nasledujicich deseti dnech. behem techto desiti dnu si vytvorite retezec navyku a zahajite nezadrzitelny pohyb vpred, coz vam zajisti dlouhodoby uspech. zacnete hned!

(anthony robbins)

malabar pool rocks

kamena formace u nedalekeho prirodniho bazenu malabar

sobota 2. května 2009

sesty den

uz s mangem blazene popijime syrove cerstve ovocne stavy. citim se cely den taky blaze, a vidim ze mango taky tak.

vcera jsem zapomela dodat, ze jsem mela jenom ja stavu ze slupky vodniho melouna a to asi 7dl, mango uz nic nechtel ze pujde asi za dve hodky spat, bylo sest vecer, a navic nikdy tuto stavu nepil, proste ho to spis odpuzuje nez laka, ale me mocne pritahuje i chutna a taky ma nade mnou silnou moc. kdyz jsem ji mela asi pred deseti lety popve ihned pri piti jsem citila jaka je to sila, hned to na me pracovalo, prozivala jsem mnoho novych pocitu jak telesnych tak dusevnich, ktere se nelehce popisuji, ale zive si je dodnes pamatuji, no, je to tak, hned jsem se do stavy ze slupky vodniho melouna vazne zamilovala. stava je silne tmave zelena a chutna pokazdy trochu jinak, nekdy je vic sladka, nekdy okurkovou prichut.. atd. moji mamce taky ihned zachutnala a taky hned stava na ni zapracovala. nechci se ale tady rozepisovat o jejich problemech se zdravim..

takze ja si dala vcera vecer stavu z melounovy slupky v sest a v sedum jsem bezela na wc, a byla rychla ocista strev, dalsi detox, citila jsem se nadherne a asi v pul druhy rano jsem se jeste hodne vypraznila ale stolice uz byla perfektni. pak jsem hupla do postylky a spala jsem nez jsem rekla svec.

probudila jsem se kolem sesty rano na wc, a pak jeste spanek do osmi triceti a wc a krasne svitilo slunicko, a tak jsem se rozhodla, ze pujdu na slunickovou prochazku a udelam par fotek. no, a jak jsem se tak prochazela a fotila, nedosla jsem jeste ani kam by kamenem dohodil a uz jsem se zapovidala s nejakou pani, byla tam i lavicka tak jsme si k tomu sedly a za nedlouho uz me zvala dal, byly jsem totiz na jeji zaradce, pristihla me tam pri fotografovani zelene a kvetene, no ona ta zahradka je verejna, ale lidi co v ni byli si ji prirozene vice prisvoji. pozvani jsem prijala a jeste jsem i v takovem jakoby domecku pro panenky taky udelala par fotek, i tu moji novou kamaradku jsem si vyfotila. moc se mi libily obrazy co mela na zdech a obe jsme zvlase jeden tak nejak stejne obdivovaly, asi ten obraz k nam podobne mluvi. taky jsem si obrazy ofotila. ona je puvodne z noveho zelandu, a kdyz mi rikala jmeno vesnice ja ze mi to neco rika, a ze ja jsem byla v zalivu hojnosti a ona na to no, od tud z ty oblasti jsem a jeste na me vyrchlila nekolik me povedomych jmen z bay of plenty/zalivu hojnosti. no, padly jsme si do noty, ale ja se za chvili domluvila na brzkem shledani a poroucela, mela jsem chut na melounovou snidani s mangem a tusila jsem ze uz bude doma, a bylo to tak a taky jako vzdy me uvital usmevem a ja na nej taky s usmevem ze mam hlad a jesti by si dal se mnou melounovou stavicku, on ze jo a za chvilinku uz jsme si pritukli na zdravi, stava byla sladounka jedna basen. mnam.

a asi za hodinku po stve bylo 11 hodin kdyz me mango pozval na slunickovou prochazku a ze prej at si vyberu kam chci jit a ja jsem hned vedela ze na kong wong plaz, a za deset minut jsme uz byli na ceste, kousinek autem a pak pekne po pisecku pesky, to si moje bose nozicky libovaly, bylo mi tak dobre, slunicko svitilo, more sumelo, ptaci zpivali, lidi se usmivali a mango byl taky stastnej, meli jsme fotak a bude, sice se spozdenim, ale prece, o nasi lazo plazove prochazce blog. pred tim bude jeste pokracovani podzimni prochazky..

po navratu z prochazky dnesni jsem zase v okamziku udelala cerstvou stavu z melouna vodniho a dalli jsme si ji s velkou chuti. ja jsem asi za pul hodiny dostala vlci hlad a vypila jsem pomalu ale jiste stavu z melounovy slupky bylo toho nejmin litr a pul, moc jsem si to po douskach vychutnavala. asi za hodinku na to nastala asi petkrat za hodinu ocista strev bylo to vzdy urgentni a vse detox. brzy potom nam mango udelal vybornou ovocnou stavu z pomerance kiwi a bananu. bylo asi 5 vecer ted je jedenact moje streva jsou v klidu, a je mi moc dobre jako vcera akorat jeste trochu lip.

mam radost ze jsem :)

meloun na zahrade

asi tyden mlady vodni melounek na nasi zahradce

zivot je krasny

den ctvrty: cile,

19

jimiz prospejete ostatnim

i pro vas muze na svete neco zustat, i vas odkaz muze zmenit k lepsimu zivoty ostatnich lidi.

1 premyslejte pet minut o nejruznejsich moznostech: co byste radi udelali pro ostatni? komu nebo cemu muzete pomahat? co muzete yvtvorit?

2 prisudte kazdemu cili termin (5 mesicu, rok, 5 let, 10let, 20 let),dokdy ho chcete dosahnout.

3 zvyraznete si nejdulezitejsi cil tohoto roku.

4 ve dvou minutach pisemne zformulujte kratky odstavec, z nehoz bude jasne, proc jste absolutne odhodlani tento cil behem pristiho roku splnit.

(anthony robbins)

jesterka

jeden z mnoha druhu australskych jesteru. mam je vsechny moc rada a pomaham jim tak, ze se jak nejlip umim staram o maticku zemi, a navic nechavam zvitatka zit, neberu jim zivot, ktery miluji, vsak taky kdyz vyciti mozne nebezpeci pelasi se rychle shovat do bezpeci. svou laskou a uctou k zivotu pomaham nejen sama sobe ale i ostatnim lidem, zviratkum i planete zemi a vesmiru. mam za to ze vse souvisi se vsim.

pátek 1. května 2009

paty den

na cerstvych syrovych ovocnych stavach je za nami. a byl uzasnej. vznasela jsem se cely den v nesmirnem klidu a bylo mi moc krasne na dusi. spala jsem od dvou rana, do osmi, poprve jsem se probudila v pet na malou i na velkou a za deset minut uz jsem zase spala a v osum uz zase na velkou a na malou, jako po mem kazdem probuzeni. krasne svitilo slunicko, mango byl uz pryc, prodaval asi od pul osmy do pul druhy golfovy micky na slunikem zalitym golfovym hristi.

ja jsem se sla trochu projit rada chodim bosa v trave plne rosy, vcera lilo jako z konve, ale dneska uz byl krasny slunickovy teply den. mela jsem krasne line rano, trochu jsem si cetla a trochu jsem psala a taky jsem si dala krasne horkou koupel a po ni ledovou sprchu a byla jsem jako znovuzrozena. hodila jsem na sebe uz skoro zimni obleceni a vyrazila jsem za kamaradkou, ta ale brzy odjela na vikend mimo sydney, a tak jsem se rozhodla stravit cas na jeji slunecny zahradce. mela jsem stesti a i kdyz jsem nevedela proc, vzala jsem si sebou deku, a tak jsem byla rada ze jsem ji vzala i kdyz jsem si rikala ze ji nepotrebuju. ruka ale po ni hrabla i tak, a tak jsem ji poslechla.

na mile dece jsem se slunila a za pul hodinky uz jsem sundala tlustej svetr, za chvili tenkej svetr a za nedlouho i ten a uz jen v tilku a letnich satech, bez ponozek ale tlusty teplaky jsem si nechala, tropicky vedra uz mame za sebou, zacal posledni podzimni mesic, pred zimou odletim do ceskeho leta. ano, uz se mi to blizi. na dece na slunicku jsem hlavne lelkovala, relaxovala, premyslela i meditovala a taky jsem rozstrihala balvneny triko a pul, ze si z nich usiju saty. mam totiz ty trika dve. darovala mi je sousedka. jsou podle me blbe strizeny a i kdyz jsou z peknyho materialu, jsou to takovy zrudicky. no nebudu se s tou hruzou fotit. slunicko krasne hralo a bylo mi krasne na dusi i na tele. hlad jsem nemela a vubec na jidlo ani pomysleni takze jsem se ani nemusela obtezovat na wc a deku jsem na ctyri hodiny neopustila, a ten slunikem zalitej cas mi utek jako voda, a az hlad me donutil se zbalit a i slunicko uz se blizilo k obzoru a uz mdc silne nehralo, a tak jsem mela dalsi duvod zvednout kotvy.

v aute bylo teplo tak jsem si ho vychutnavala, a za nedlouho uz me vital mango usmevem a ja mu odpovedela usmevavou otazkou zda si da stavu z vodniho melouna, mago se uz se na ni tesi, a tak ja hned supky dupky do kuchyne a popadla jsem jeden z mnoha vodnich melounu a udelala jsem z pulky stavu hned jsme ji vypili byla sladounka a velice melounove dobrounka. meli jsme kazdy skoro litr. bylo skoro pul paty.

a asi za pulhodinku po stave se mi hnuly streva a ja ja uz dnes potreti na velkou a tentokrat byl zase detox, zluta voda a skoro cerna skoro pena. citila jsem ze jeste lip nez pred tim.

dalsi stavu z ananansu jablek bananu pomerance a kiwi jsme si dali v pet a ja zase na velkou a to samy. taky jsem chodila mimo jine casto na malou.

posledni stavu z druhe pulky melounu taky skoro litr jsme vypili v pul sedmy a byli jsme oba hodne syti. byla jsem popaty na velky a citim ze mam uz hodne cisty streva, zase detox, ale uz toho bylo o moc min.

vsechny stavy byly sladce chutny a naplnily me spostou krasnych pocitu, myslenek, a vitalni energii, zvlaste po kazdem vycisteni/vyprazdneni strev se citim bajecne.

jsou lidi kteri se divi, ze ziju na syrovem ovoci a presto detoxuju. jak pry je to mozne, ovocna strava je preci ta nejzdravejsi a mela bych proto byt kristalove cista, od toxinu svobodna.

pravdou je, ze u me i pri ciste ovocnem zivobyti dochazi k detoxu, a to jen pri pustu nebo pri piti jen ovocnych cerstvych stav. takova je moje osobni zkusenost. samozrejme se v toxickem svete toxinum nevyhnu, jen ve vzuchu ktery dycham je nespocetne toxinu a ani voda v ktery plavu i v ktery se meju neni kristalove cista. toxiny jsou pritomne i v pude a tak i vsem co je v ni vypestovane, tedy i ovoce, i bio ovoce neni uplne ciste, nebot puda ani vzduch ani voda nejsou stoprocentne ciste.

jsem rada ze moje telo mi ukazalo cestu jak se techto toxinu zbavit. u me to funguje bezvadne, jakmile si moje telo o to rekne dam si pust, nebo jen ovocne stavy a toxiny se k me velke radosti vylucuji.

vcera byl muj detox vic intensivni, dneska jen v podobe cisteni strev, jinak uz od vcerejsiho brzkeho vecera jenom nirvana, jemna euforka, krasna lehkost byti.. tesim se na zitrek, ceka tu ve fronte dosti vodnich melounu. mnam. urcite si jeden ci dva dam. mango mi jiste a rad pomuze.

tri minuty do pulnoci uz jdu.

zivot je krasnej

den treti: cile

18

v oblasti vaich zalib ve volnem case

co byste si prali vlastnit nebo prozit, kdyby vas nesvazovala financni omezeni? kdyby se pred vami objevil pohadkovy dzin pripraveny splnit kazdy vas prikaz a prani, co byste mu pourcili?

1 premyslejte pet minut o nejruznejsich moznostech: co byste radi vybudovali nebo koupili? jakych udalosti se chcete zucastnit? jaka dobrodruzstvi si prejete prozit?

2 priradte kazdemu cili termin (6 mesicu, rok, 5let, 10let, 20let), dokdy ho chcete dosahnut.

3 zvyraznete si nejdulezitejsi cil tohoto roku.

4 ve dvou minutach pisemne zformulujte kratky odstavec, z nehoz bude jasne, proc jste absolutne odhodlani tento cil behem pristiho roku splnit.

(anthony robbins)

mym nejdulezitejsim cilem tohoto roku je presun z mesta do prirody, a to primo do obrovske ovocne tropicke zahrady. do ovocne austalske oblasti dalekeho vychodu statu queensland.

jsem absolutne odhodlana tento cil splnit tento rok a to proto, protoze je to muj dlouhodoby sen, ktery me nikdy neopustil. touzim zit na "vlastnim" pozemku plnem ovocnych stromu a ptaciho zpevu v tropickych vedrech ktere miluju. take potrebuji prostor pro moji tvorivost. mango taky tak. ano, jsem absolutne odhodlana si tento cil behem pristiho roku splnit. i mango.

zit na vlastnim pozemku je muj cil pro pristi rok. z tech samych duvodu jako stehovani v tomto roce. aaaaaaaaaach, us se moc s mangem tesime. jako maly deti.

ovocny trhy v tajsku

pristi rok je mym cilem zit na vlastnim ovocnem pozemku. chci nejenom ovoce kupovat, ale i na trzich prodavat. na obrazku si s potesenim vybiram vyborne lokalni thajske ovoce na tajskych trzich. 2006 kveten.