čtvrtek 30. dubna 2009

ctvrty den

na ovocnych stavach zacal v pohode, ale kolem poledne mi zacal silnej detox, chodila jsem casto na velkou a taky ze me vychazela zluta voda a emoce byly silny a vseho druhu, to vse se postupne uklidnovalo navecer uz jsem byla ok.

dneska jsme si pochutnavali na cerstvych syrovych stavach z vodnich melounu a jednou jsme meli i stavu z ananasovo pomerancovo jablkovo kiwiovou. vsechny moc dobroucky a sladoucky a hodne pres pul litr, vetsinou skoro litr. a tak dnesni telocvik spocival v castem behani na wc.

dneska jsem taky dostala moc ocekavanou email, ktera mi udelala velikanskou obrovitanskou radost, napsali mi ze serafina ze se uvolnilo misto na kurs zpev pravou mozkovou hemisferou v telci. mela jsem zamluveny terminy dva, pro pripad kdyby nekdo odrekl, vsechno uz bylo totiz vyprodane, jeden v telci a jeden nekde v jiznich cechach, vypadlo mi jmeno, a ja si moc prala aby to vyslo a aby vysla ta telc a ona mi vysla a tak mam radost jako mala holka. jeeeeeeeeeee....

dva tydny pred tim mam taky uz zaruceny kurs tuzka v decine. obe mesta jsou obejmute rekou, coz pro me hodne znamena, vodu miluju urcite se svezu na nejake lodi. aaaaaaaach, moc se tesim. jo, a v telci budeme zpivat i na vezi, to bude sila.

dneska jsem taky snazila tady: http://fruitariankvetasphotoblog.blogspot.com/2009/04/podzimni-prochazka-autumn-walk_29.html

mango is having fun

mango si uziva.. zivot je krasnej

středa 29. dubna 2009

ovocne stavy

cerstve a syrove, jsou moji oblibenou ovocnou pochoutkou, je to jidlo i piti prospivajici memu telu i dusi. miluji jakou maji nade mnou moc, vyvolavaji ve me ruzne euforicke stavy, a vubec celkove vetsi pohodu, nez kdyz ovoce jim i piju. ano, kdyz ovoce jenom piju, citim velikansky rozdil, obri krok vpred na moji ovocne ceste, a v mem pripade na me pusobi blahodarneji nezli pust, o kterem jsem si douho myslela a to z vlastnich zkusenosti, ze je to nejlepsi mozna cesta detoxikace a uzdraveni meho ja. nebudu to rozebirat do detajlu, to si necham na jindy a na jinam.

ja a mango si pochutnavame na cerstvych ovocnych stavach s malymi vyjimkami denne, a asi rok a pul mame kazdy zacatek mesice na vetsinou deset dni jenom ovocne stavy, nekdy mono, coz znamena ze pijeme stavu jen napr. z pomerancu a to po celou dobu popijeni stavicek, nekdy zase pijeme ruzne druhy ovoce, a ovocne stavy vyrabime z nekolika druhu ovoce vetsinou jsou to druhy dva, ale i vyjimecne tri maximalne ctyri druhy ovoce v jedne stave.

ja osobne mam vetsi prospech z ovocnych stav mixovanych.

v nedeli jsme si taky davali stavicky ale i jsme si pochunali na durianu tak jak byl, kremove nadejchanej a uzasnej. a od pondeli uz jenom stavy ze zelenyho hroznovyho vina, ananas jablka pomeranc banan mix, a v nedeli to byla dvakrat stava z kaki zase cokoladovokaramelovovanilkova, jo a dneska nam dosla bedynka hroznu, meli jsme jeste dve posledni stavy a pak uz zbytek dne jsme pili vodni meloun. jo, a jeste bych skoro zapomela krasne cervenou stavicku z rajskych jablicek, kterou jsme meli i v utery.

takze dneska mame za sebou treti den piti ovocnych cerstvych syrovych stavicek a moc uz citim tu vetsi lehkost, silnejsi lasku, klid, mir, pohodicku euforickou nirvanicku. moje streva se mnohem rychleji vyprazdnuji/cisti a mam vic energie. dnesnim ranem nastala viditelna zmena k lepsimu. letim vzhuru a krasne se vznasim a to je teprve zacatek.. usmivam se.. je mi bozsky ovocne krasne.

nedelni blesi trhy byly v pohode, spala jsem skoro pet hodin, tak jsem ani nebyla vubec pres den ospala jen navecer prijemne unavena, ale asi za dve hodinky jsem zase byla plna zivota a sla jsem spat az kolem druhy rano.

proste to byla perfektni nedele, davali jsme si na trzich dvakrat cerstvou stavu z pomerancu, vyrabi je mango primo na miste, a obcas to i nekoho zaujme.. nejsou toho ani dve deci ale vystaci nam to na par hodin, vzdycky kdyz myslim na to ze bych si dala stavu mango se me zepta das si stavu, no, a takhle to mame skoro porad. a taky jsme se spolecne tesili na durian ktery jsme si dali brzy po navratu do nasi krabice od bot. a ten byl! jedna basen! oh, muj zlatej durianek, ten nezklame, vzdy me potesi i mile prekvapi..

uz jsem se zminila o dvou nasich zakaznicich ktere velice zaujal nas ovocny zivot a hodne se vyptavali a po asi dvou tydnech zase prisly a ta jedna ze uz si dava ovoce jak nejvic je toho schopna a ze uz se citi mnohem lip, a ta druha ze nic moc, ale trochu vic ovoce ji. no a tuhle nedeli prila ta co se do ovoce pustila s chuti a hned jak prichazela jsem si vsimla ze vypada lip, jeji plet vypadala viditelne lip. ale neprekvapilo me to uz jsem par lidi v minulosti na ovoce naverbovala a tak podle nich ale i podle sebe vim co ovoce a to uz za velmi kratkou dobu dokaze. a protoze vim, vitam ji slovy: ahoj, vypadas mnohem lip, jsem si jista ze jis hodne ovoce, a ona na to ano, jim, jim hodne ovoce a kazdou snidani jenom ovoce, a citim se tak mnohem lip a cela zarila tim novym ovocnym stestim. moc jsem se s ni z te jeji ovocne radosti radovala. vsak jakpak by ne, vzdyt na moji dlouhe ovocne ceste potkam takovou ovocne naladenou dusi velmi poskrovnu. ano, je jich malo, ale existuji a hlavne, rozmnozuji se. taky si s nami rad povida o ovoci jeden mladik z indie. zije kousek od trhu, a chodi si k nam hlavne popovidat. ne jen o ovoci.

ja a mango si uzivame krasnych ovocnych mirumilovnych slunickovych dni, i kdyz uz na nas konecne uderila zima, ne tak kruta jako na sibiri, ale presto studena, prisla se snehem, ktery napadl ve snehovych horach ve state victori, ktere jsou od tud cely den jizdy autem, ale je tu citit ve vzuchu a teploty upadly az pod osumnact stupnu. takze jsem navlika vic tricek a svetr a tlusty teplaky a tenky ponozky, zitra se poohlidnu po tlustejch, od zari nebyly potreba.

a abych neskoncila u ponozek, trochu i prsi.

zivot je krasnej

kral ovoce durian

jeden z durianku ktery cestoval v mem i v mangove krevnim obehu.. aaaaaach, ten byl dobrouckej

den druhy: cile v kariere

17

podnikani / financnich zalezitostech

nezalezi na tom, zda se chcete stat spickovym odbornikem a vydelavat miliony, nebo profesionalnim badatelem, jehoz bohatstvim jsou nashromazdene vedomosti, nyni mate prilezitost usjistit se, zda to skutecne chcete.

1 premyslejte pet minut o nejruznejsich moznostech: kolik penez byste radi nashromazdili? kam byste to chteli dotahnout ve vasi profesi/firme? jak by mel vypadat vas rocni prijem? jaka financni rozhodnuti vas cekaji?

2 prisudte kazdemu cili termin (6 mesicu, rok, 5 let, 10 let, 20 let), do kdy ho chcete dosahnout.

3 zvyraznete si nejdulezitejsi cil tohoto roku.

4 ve dvou minutach pisemne zformulujte kratky odstavec z nehoz bude jasne, proc jste absolutne odhodlani tento cil behem pristiho roku splnit.

(anthony robbins)

thai durian on durian farm

tajsky durian, na durianove farme. jsem absolutne odhodlana pestovat a prodavat magicke duriany. mango taky tak.

pátek 24. dubna 2009

vylet k oceanu

me vzdycky nadchne, je mi tak slavnostne v jeho blizkosti a proto jsem mu verna a mam ho porad na blizku a nekdy hodne blizoucko a nekdy jsem v nem, plavu si vesele, jako bych litala..

slunicko uz neni tak horke, a tak uz asi mesic neplavu, ale zato trosku vic chodim. to me taky moc bavi, hlavne kdyz je to v prirode

predevcirem me mango pozval na ostruvek nedaleko od nasi krabice od bot. objevil ho, pri sbirani golfovych micku. samozrejme jsem pozvani neodmitla a za chvilku jsme tam byli a byla pohodicka pohoda, slunicko svitilo a vubec nic nam nechybelo, hezky jsme si uzivali a vubec se nam nechtelo zpet, ale vyhnal nas hlad a tak jsme jeste zajeli pro drurianek a hned po navratu do ty nasi bedynky jsme si na nem moc krasne pochutnali.

jeeee, to byl krasnej den.

po delsi dobe jsme taky oprasili fotak a tak mame z ostruvku i obrazky..

dneska byly dva durianci a oba moc mnam, hlavne ten druhej. snedli jsme je oba najednou, byla to moje snidane a uz bylo pul sesty odpoledne. za hodinu a pul jsme jeste meli cerstvou stavu z pomerancu, ja pul litru mango dve deci.

zivot je krasnej

mango na prochazce

mango ve svym zivlu.. :)

den prvni: cile pro rozvoj osobnosti

16

vas pocit osobni spokojenosti a plne prozivaneho zivota vytvari zaklad pro vsechny dalsi uspechy.

1 premyslejte pet minut o nejruznejsich moznostech: co byste se radi naucili? jake dovednosti byste radi zvladli? jake povahove rysy byste v sobe radi vypestovali? jaci by meli byt vasi pratele? jaci byste chteli byt vy sami?

2 priradte ke kazdemu cili termin (6 mesicu, rok, 5 let, 10 let, 20 let), dokdy ho chcete dosahnout.

3 zvyraznete si nejdulezitejsi cil tohoto roku.

4 ve dvou minutach pisemne zformulujte kratky odstavec, z nehoz bude jasne, proc jste absolutne odhodlani tento cil behem pristiho roku splnit.

(anthony robbins)

mango v durianovem lese

muj mango v durianovem lese, tam me vzal v roce 2006 na durianove sneni, asi treti den nasi mesicni durianove dovelene v thajsku.

do konce tohoto roku mame cil pestovat duriany, a vsechny mozny druhy tropickeho a subtropickeho ovoce. mnam. moc se tesime.

čtvrtek 23. dubna 2009

muj cil

vytvorit photoblog se vloudil do mych snu, a ani to netrvalo dlouho a ejhle, muj obrazkovy blog je na svete. opravdu jsem mela stesti, mango dneska vubec nepracoval a venoval se mi cely den, teda jen na pul hodky odebehl za sousedem, a tak jak jsme pred polednem sedeli u pocitace zeptala jsem se ho zda by mi prosim pekne mohl pomoct s tim mym obrazkovym blogem na ktery jsem dostala nedavno napad a chut. no a mango na to, ze mi rad pomuze a za dve hodinky byl muj sen mit photoblog v cili. mam velkou radost. jupiiii. mango je moje stesticko, bez nej bych to asi nezvladla nejsem zadnej pocitacovej talent spis naopak, je to na me porad jeste velky sousto, i kdyz uz jsem se prave diky mangovi hodne naucila. ale ucim se pomalu, hlavne proto ze nemam dostatecnou praxi, nechci stravit moc casu koukanim do obrazovky a taky si chci setrit ruce.

dneska jsme pili galia meloun kazdej 5dl, pak v prubehu dne 3 krat 4 krat? blaze popijeli vodni meloun a to pul litru az litr najednou. samozrejme nechybel primo bozsky durian, a i presne tak mnamozni jsme meli jeden vcera, byl akorat aspon dvakrat vetsi, a byla to zase silne kremova zalezitost plna sladouckych prekvapeni. manam. a v pet posledni mnamka z loupanych rajcat a libanoskych okurek s palivou paprickou chili. okurky sladouckky stvnaty a krehky, rajcatka jedna basen a ta vune... mango si to dal s avokadem a ja bez. on si taky dava mnooohem vic chili nez ja, coz bylo loni naopak a obcas se tomu i oba divime. jo, ovoce, to je mocna carodejka, plna zivota plna tajuplnych chuti i vuni.. po stavach jsme se taky euphoricky chichotali, no, co vam budu vypravet, hotovi ovocni blazni. :)

vcera jsme meli bezva den navstivili jsme ocean, puvodne jsem o tom chtela napsat dneska mnohem vic, ale zamotal se to toho ten novy blog tak az priste.. blizi se pulnoc

zivot je krasny
life is beautiful

ps: muj novy obrazkovy blog

pokyny

15

pro stanovovani cilu (programovani RAS)

1 ihned se rozhodnete, ze v pristich ctyrech dnech venujete deset minut denne stanovovani svych cilu. (poznamka: vedte si o techto cilech stale zaznamy v diari s pevnymi deskami.)

2 az budete nad svymi cili premyslet, neustale si pokladejte otazku: "co bych chtel od zivota, kdybych si byl jisty, ze ziskam, cokkoli si usmyslim? co bych podnikl, kdybych vedel, ze nemuzu prohrat?"

3 neztracejte smysl pro humor! predstavte si, ze jste znovu male dite. jste v oddeleni hracek velkeho obchodniho domu, blizi se vanoce a santa claus si vas posadil na klin. (vzpominate si jeste, jako to bylo?) v takovem okamziku vzruseneho ocekavani neexistuje nic, co byste si nesmeli prat, zadny darek neni prilis drahy, vse mame na dosah ruky...

(anthony robbins)



uskutecneni jednho z mych snu: prozit co nejvic meho zivota v krasne prirode na slunicku v teploucku. :)

pondělí 20. dubna 2009

podzimni ovocna pohoda

zalita australskym slunickem i destem nas provazi na nasi pouti zivota na planete zemi. ja a mango si pochunavame na duriancich kazdy den, s vyjimkou dvou dnu bez, no, styskalo se nam, ale dalo se to prezit. jeden z tech dni byl zrovinka vcera, a k veceru uz jsem po durianu moc touzila, ale obchody uz byly zavreny, takze sance premluvit manga aby pro durianek dojel nebyla zadna. no, nic, uklidnila me skoro ihned nova myslenka ze bude durianek zitra, coz je dnes, a ten priveze mango dneska odpolede asi kolem treti, az se vrati z nakupu a prace (zahradnicek). moc se tesim, na pritele i na druianek.

jinak si taky davame moc sladky hroznovy vino v podobe cerstve vyrobene stavy, kterou taky ihned za cerstva bez odkladu vypijeme, jako vsechny nase ovocne stavy. mnam. vcera jsme meli napriklad stavu z vina trikrat, a jako posledni jidlo asi v sest vecer byly loupany rajcatka, libanonsky okurky, za doprovodu palive papricky chili. mango si prida i avokado, ja uz ho nekolik mesicu vubec nejim. na vsem si moc pochunavame. a jime vetsinou spolecne. taky nam moc chutnaji stavy z ananasu pomerance a bananu, ty si taky davame skoro kazdy den. podarilo se nam koupit bedynku kaki, a byli uplne tekuty tak jsem je bez slupek rozmixovala, seminka nemeli, a meli jsme z ty bedynky kaki kazdej trikrat hutny a husty napoj cokoladovokaramelovovanilkovy chute, kterou jsme neocekavali, a tak nas mile prekvapila. a jeste ananas jablko pomeranc, nebo ananans jablko pomeranc banan koktejl. ovoce bylo hodne a museli jsme ho zpracovat v den nakupu a tak kazdy kaki napoj mel 7dl i pres. no dali jsme si do nosu to jo, ale nic nas z toho nebolelo, spis jsme se chichotali ovocnou euphorii. ananasy jsou ted v plne sezone, kupujeme je vetsinou za dva dolary kus a jsou to vetsinou pekni macani. krasne nam tu vodni a taky tak uzasne chutnaji, ananasy mame oba moc, moc, moc radi. taky jsem tento tyden koupila za slevu uz mekky a vyborne vune obrovske broskve (3kg). ty jsme taky do sebe potrebovali vpravit ten samy den, tak jsme je rozmixovali s pomerancovou stavou a vypili a byla to hotova pohadka mladi, takova presladka vonava kasicka. pritukli jsme si na zdravi jako vzdy a uz jsme upijeli tu lahodnou lahudku po malych douscich vychutnavajice kazdy lok a chvalilli jsme si tu broskvovopomerancovou pochoutku. manam, mnam, mnamy, mnamy, mnaaaaaaaaaaaaaaam...mnam. jeeee, ovoce, to je radast z jidla a piti.

jinak u nas vladne klid mir a pododa. tenhle mesic jsme vynechali diky desti dvakrat trhy, coz byla parada, vzdycky jsme si s mangem udelali spolecny krasny prekrasny den, on je to muj ovocnej sladkej andilek, a je mi s nim tak moc dobre. a nejlepsi je ze jemu se mnou taky.

zivot je krasny.

zelene vino

sladounke a mocne hroznove vino je v plne sezone, kupujeme box tak dvaktat, trikrat tydne. vetsinu vina vypijeme v podobe cerstvych ovocnych stav. box nam vetsinou vydrzi dva tri dny.

durianova lod

durianova lodka nalozena sladkym durianovym snem,ktery me/nas vzdy vezme na tajuplnou cestu...

uz se vam nekdy

14

stalo, ze se pote, co jste si koupili novy oblek nebo auto, zacali vsude okolo vas rojit lide s uplne stejnou veci? budte si jisti, ze byli kolem vas vzdycky. proc jste si jich vsak predtim nevsimali?

cast vaseho mozku je jednoduse zodpovedna za vyrazovani vsech informaci, ktere nejsou nezbytne nutne pro vase preziti a uspech. mnoha veci, ktere by vam mohly pomoci uskutecnit vase sny, si nikdy nevsimnete, ani je nevyuzijete, protoze jste si sve cile nedefinovali dost jasne (nerelki jste svemu mozku, co je dulezite).

jakmile je vsak definujete, aktivujete svuj "retikularni aktivacni system"(RAS). tato cast vasi mysli se zacne chovat jako magnet, ktery k sobe pritahuje veskere informace a prilezitosti, ktere vam mohou pomoci k rychlejsimu dosazeni vasich cilu. dokazete-li spustit tento mocny neurologicky mechanismus, vas zivot se muze promenit doslova v nekolika dnech ci tydnech.

(anthony robbins)

hummingbird

humming bird

neděle 19. dubna 2009

kazdy z nas ma

13

cile, i kdyz si je nekdy neuvedumujeme. a nase cile, at uz jsou jakekoli, vyznamne ovlivnuji nas zivot. ovsem nektere cile, jako napriklad: "musim vyrovnat ty zatracene ucty," postradaji jakoukoli inspiraci. klicem k uvolneni nasi skutecne sily je schopnost stanovit si takove cile, ktere jsou dostatecne vzrusujici, aby inspirovaly nasi kreativitu a zazehly v nas plamen vasne.

nyni si z rozmyslem stanovte sve cile. nechejte si projit hlavou vse, co stoji za uvahu. potom si vyberete ten cil, ktery vas nejvice vzrusuje, nejaky, kvuli kteremu jste ochotni brzy vstavat a bdit dlouho do noci. zvolte si konecny termin, dokdy svuj cil musite splnit, a zapiste si par vet o tom proc musite sveho cile dosahnout bezpodminecne ve stanovenou dobu. je dost vyznamny na to, aby pro vas predstavoval skutecnou vyzvu? aby vas dotlacil k prekonani vlastnich hranic? aby odkryl vas skutecny potencial?

(anthony robbins)

jeden z mych cilu, ktery me dostatecne vzrusuje: odstehovat se koncem roku 2009 do teplicka tropu, a z mesta do prirody za lepsim vzduchem, ovocem a zivotem. navic mam to stesti ze muj mango ma ten samej cil. tesime se jako maly deti. a to nejen na pestovani ovoce a vetsi teplicko...


eukalyptus a bily kakadu

bily papousek kakadu na eukalyptu. leto 2005 sydney

pátek 17. dubna 2009

jak muzete zviditelnit

12

neviditelne? nejprve sve sny jasne definujte; jedinym omezenim v tom, ceho muzete dosahnout, je mira vasi schopnosti presne vymezit predmet sve touhy. zacnete si specifikovat sve cile a behem nekolika pristich dnu si pripravte plan, ktery povede k jejich naplneni.

(anthony robins)

ja, kdyz jsem jasne definovala muj sen jist tak, abych zachovala zivot, jsem hned s radosti a nadsenim zacala planovat kde a jak budu ovoce nakupovat... jak nalozim s volnym casem ktery nebudu muset venovat vareni, a vsemu co k nemu patri, jako myti nadobi, zdlouhave nakupy atd. a u toho planovani jsem si brzicko vsimla, jak moc mi toto rozhodnuti zmeni muj zivot k lepsimu. svou jednoduchosti mi ovocna zivotosprava hodne zjednodusila a obohatila moji existenci. ano, tyto a podobne plany me vedly i cinum, tedy jejich naplneni, a tim se naplnil, zviditelnil muj sen...

maly stromek avokado

asi pulrocni avokadovy maly stromek na nasi zahradce. avokado snim, seminko zasadim a hle, novy zivot... :) muj sen se splnil a zvititelnil: zachovavam zivot coz me naplnuje radosti i hlubokou sokojenosti.

čtvrtek 16. dubna 2009

tuzka - kresleni pravou mozkovou hemisferou

och, ano, mam velkou radost, udelala jsem si radost tim, ze jsem se prihlasila na kurs tuzka - kresleni pravou mozkovou hemisferou. nasla jsem ho na webu. ano, dalsi vyhoda internetu, asi bych bez nej na tento kurs tak lehce nenarazila. kurs je dvoudenni a ubytovani a pomucky na kresleni zorganizovane a uz v cenne. jupiiiii, mam velikanskou radost, tesim se jako mala holka. kurs bude 11. 12. cervence v decine tam mam tetu, tak za ni po kursu, nebo pred, na par dni skocim, jeeee ta bude mit radost, uz me zve par let, ale nikdy mi to opravdu nevyslo, jasne ze se na tetinku milusku taky tesim.

decin jsem taky vybrala proto, ze je je tam zatim nejvic volnych mist, a tak kdyby se chtel jeste nekdo koho znam ci neznam pridat, aby mel/a moznost se bez problemu prihlasit. jsou i jine kursy jako pastel, akvarel atd. ale ty jsou jen pro ty co uz maji za sebou kurs tuzka.

ano, je to tak byla jsem trosilinku zklamana, kdyz jsem zjistila, ze kurs zpev a kresleni je uz vyprodany, nebot moje touha zazpivat si s vetsi partou lidicek je silna, ale nenechala jsem aby se ten smutek ve me usadil, a hned jsem se rozhodla co ucinim proto abych se citila lip a taky jsem hned jednala a napsala email, zda by me mohli prihlasit na kurs zpev jako nahradnici na 17. - 19. cervence ktery se porada v telci. a hned jsem dostala milou premilou odpoved ze si me jako nahradnici evidujou. no a ted jsem se tam mrkla to rozpisu kursu a vsimla jsem si ze se vejdu jeste do jednoho terminu (17. -19.cervence, dolni hbyty) taky coby nahradnice, tak jim jeste dnes napisu at si me tam taky poznamenaji. a budu si moc prat at to vyjde. a kdyz to nevyjde, ma to tak byt. a treba to vyjde pri pristi ceske navsteve ze? hlavne kdyz ted vim, ze jsou kursy popularni a rychle vyprodane, a tak zacnu priste objednavat mnohem driv

och, ach, ha, ha, ha, mam radost, ze jsem si udelala radost. a diky serafine, ze poradas tak smysluplne kurzy pro radost a osoobni rust. jupiiiii.

kdyby mel nekdo zajem mrknete na velice dobre zorganizovane stranky serafina. :)

tuzka

zpev

muj obrazek malinky detail

malinky detail obrazku, ktery jsem si podle sveho vodovkama obmalovala z nejakeho kalendare, protoze se mi libil. moc me to bavilo a slo mi to rychle a samo, proste jsem si jako dite hrala s barvami a tvary. je to z minulyho roku, chodila jsem na takove malovaci dychanky, ale diky neschode organizatoru se tento mily krouzek rozpadl. no, jednou o tom napisu trochu vic. mam od tud hezke vzpominky. a nejen proto se tak tesim na tuzku v decine. jsem taky rada blizko reky. fotila jsem ja moji digi camerou.

skoro pul zivota

11

stravil napojeny na pristroje a druhou polovinu prozil na vozicku. s takovou spoustou osobniho nestesti jiste nemel moznost pecovat o blaho jinych lidi. nebo snad ano?

priklad eda robertse ilustruje, co dokaze jedine skutecne odhodlane rozhodnuti. stal se prvnim kvadruplegikem, ktery vystudoval kalifornskou univerzitu v berkeley a pracoval jako reditel kalifornskeho statniho ustavu pro rehabilitacni lecbu. byl neunavnym zastancem telesne postizenych spoluobcanu a usiloval o jejich zakonne prava na svet bez barier. sam prispel radou podnetnych napadu a inovaci, diky nimz tento zakon nezustal jen na papire.

nehledejte vymluvy. neodkladejte o jediny okamzik tri rozhodnuti, diky nimz se zlepsi vase zdravi, vase profesionalni draha, vase vztahy, vas zivot - a jednejte podle nich.

(anthony robbins)

dneska jsem se rozhodla ze jakmile se vedome zamracim odezenu ten mrak usmevem, ktery lehce vyvolam prijemnou myslenkou, treba ze uz brzy zase uvidim moji milovanou maminku. to mi zlepsi moje zdravi, vztahy, zivot i profesionalni drahu. dalsi rozhodnuti je trosku vic psat, a treti nemarnit cas ctenim veci, ktery me v podstate nezajimaji. coz obcas na internetu i mimo delam, a pak lituju ztracenyho casu. tak hlavne nezapomenout na moje nova rozhodnuti. no, prinejhorsim se mrknu sem.

ruze po desti

nedaleka ruzova ruze po desti se raduje z cesrstvych destovych kapek. ja mam taky rada kdyz na me pada dest :)

úterý 14. dubna 2009

hra s fotografii

me bavi, a obcas se ji venuji. mam moc rada obrazky, at uz malovane nebo fotografovane, hraju si s obojim. u fotografie jsem nikdy nedosla daleko, bud se rozbi fotak, nebo se ztratil, nebo mi byl ukradenej, nebo mi ho nekdo ukrad, a pak i fotky se vzdycky rozplynuly nekde ve vesmiru...

mensi zmena prisla s digitalnim fotakem. vic me to s nim bavi nebot je u nej vic moznosti si hrat. muzu si udelat kolik obrazku chci a ty to se mi nepovedly hned vyhodit a ani neni zadny odpad.

je pravda ze jsem ztratila skoro vsechmy digitalni fotografie z mych prvnich dvou let, to kdyz se mi odporoucel pocitac, a navic v ty dobe jsem fotak ztratila. nasledovalo obdobi bez foceni, a to i kdyz jsem si poridila novy fotak, nejak jsem tema ztratama ztratila do foceni na cas chut. ta se k my radosti vratila a tak sem tam si zase hraju s fotografi.

nedavno mi moje maminka poslala nedigitalni fotku kterou ona vyfotila v recku, jsem na ni ja, a je to jedin fotka z teto dovolene, na ktere jem. chtela jsem si ji scanovat na pocitac, ale mango mi poradil at si ji ofotim digitalni kamerou, ze je to tak jednodussi. moc jsem od toho neocekavala, ale stejne jsem to zkusila, rada experimentuju, a pri foceni se mi vybavilo, ze uz jsem ve svych digi foto zacatcich uz fotky z fotek delala... no, a byla jsem s vysledkem spokojena, tenkrat i dnes. a udelala jsem si z jednoho obrazku hned obrazku nekolik. fotila jsem v obyvaku pri dennim svetle, v trochu tmavsim koute s bleskem i bez.

ja rekco 08

ja v recku na dovolene s mamkou zari 08. kazdy den vedra pres tricet, slunicko, koupani plavani v mori, a ja se zivila prevazne cerstve vyrobenou a vypitou melounovou a pomerancovou stavou

fruitarian kveta

ja recko 08

ovocna kvetinka

zivot je krasny

vyzkumy jenoznacne ukazuji,

10

ze uspesni jsou ti lide, kteri se rychle rozhoduji a vahave upousteji od dobre promyslenych nazoru. naopak neuspesni lide se rozhoduji pomalu, ale sve nazory meni casto. jakmile dospejete ke smysluplnemu rozhodnuti, drzte se ho!

(anthony robbins)

ja se rozhoduji rychle, a smysluplnych rozhodnuti se drzim. napriklad jsem se pred vice nez dvaceti lety rychle a to ze dne na den rozhodla jist z etickych duvodu jen syrove ovoce, tohoto smysluplneho rozhodnuti se drzim do dnes. to same se stalo kdyz jsem o par let drive prestala jist maso ktere mi do dnes nechybelo. a jeste dnes, kdyz se podivam zpet, mam radost ze jsem se tak moudre rozhodla.


nectarine flower


naktarinkovy kvitek, na nasi zahradce.

sobota 11. dubna 2009

uspech ani prohra

9

obvykle nejsou dusledkem jedine udalosti. prohrava ten, kdo se neodhodla zvednout telefon... je liny ujit mili navic... nerekne: "mam te rad." a podobne jako vedou k prohre drobna rozhodnuti, je i uspech vysledkem iniciativniho usili... vytrvalosti... vymluvneho presvedcovani o hloubce nasi lasky.

jaky drobny cin muzete prave dnes vykonat, abyste uvedli do pohybu udalosti vedouci k uspechu ve vasem zivote?

(anthony robbins)

dnes jsem jedla zdrave, jako vzdy, toto rozhodnuti mi uspesne zajistilo zdravicko, a nemusim se obavat ze zemru treba na rakovinu nebo podobnou zhoubnou nemoc.

vodni meloun na nasi zahradce

asi deset dni mlady vodni melounek si lebedi na nasi zahradce.

basnicky od pavlinky

basnicky od pavlinky

forum vitarian navstevuje i pavlina, a ona rada basni, a me napsala uz basnicky dve, moc se mi libi. jeste jendou diky moc pavlinko.


Príspevek Re: Pavlína
Ahoj Kvetuško.
Taky na Tebe myslím a moc Ti dekuju za krásné vune, které jsi mi na dálku poslala - oceán, ovoce, jarní kvetiny... tak jsem to doplnila básnickou:

Skládanka z vuní

Našla jsem cestu k oblakum
a dotýkám se nebe,
našla jsem cestu k zázrakum
a už vím kudy vede.
Pres vune a chute chci dál jít
a užít si tu krásu,
nikdy však nechci zpátky vzít
svou cestu starých casu.
Proc chodit mrtvou krajinou,
když existuje živá,
proc prodírat se bažinou,
když v blízku slunce zpívá.
Paprsky svými vytvorí
tu sladkou štávu plodu,
vítr se s vuní vynorí
a doplní tu shodu.

Príspevek Re: Kveta - ovocna kvetinka
Souhlasím s Lucy, Kvetuška rozdává ze sebe slunce...

Kvetuško, Ty slunícko,
stací Tvých slov malicko,
clovek cítí z Tebe sílu,
predstavuješ hodnou vílu,
která duši pohladí,
a nezištne poradí.
Oceán sem voní z Tebe,
posíláš i modré nebe,
kvetiny, vítr a vodu
a z ovoce mnoho chodu.
Tak mužeme díky Tobe
žít tak trochu ve Tvé dobe,
mužeme se s Tebou snad
ze života radovat :D .

ovocne zatisi

mila pavlinko, preji ti at se te basnicka muza drzi. a take sladke stavnate ovoce. preju krasny slunickovy den. s laksou, kveta.

pátek 10. dubna 2009

z nasich omylu

8

se musime ucit, misto abychom nad nimi horekovali. v opacnem pripade budeme v budoucnu delat stejne chyby. jestlize se prechodne octnete na dne, uvedomte si, ze neexistuji zivotni prohry jako takove. existuji pouze dusledky. zamyslete se nad timto proslovim: uspech je plodem spravneho usudku, spravny usudek je plodem zkusenosti {dlouhe i} a zkusenosti jsou casto plodem spatneho usudku!

jaka pouceni jste si odnesli z minulych chyb a jak je dnes muzete vyuzit ke zlepseni sveho zivota?

{anthony robbins}

ja sem vzdy litovala kdyz jsem neposlechla svoji intuici, to byla moje chyba, poucila jsem se ze bude lepsi kdyz ji poslouchat budu, pak mi bude lip. a je to tak. tim ze jsem zacala posloucht svoji intuici jsem ziskala jeste silnejsi viru v moje pocity, viru v sama sebe a navic jsem se vyhla neprijemnym situacim, ktere se vzdy postavily do moji cesty v tech pripadech kdyz jsem svoji intuici neposlechla.

vodni meloun asi den stary

asi den mlady vodni melounek jeste s kvetem z ktereho vyrusta, si lebedi na nasi zahradce

čtvrtek 9. dubna 2009

cim vice

7

odhodlanych rozhodnuti ucinite, tim snaze se budete rozhodovat. svaly sili posilovanim a totez plati o sile naseho rozhodovani.

ucinte dnes dve rozhodnuti, ktera jste dlouho odkladali: jedno snadne a druhe ponekud dalekosahlejsi. okamzite ucinte prvni kroky k jejich naplneni - a zitra ve sve snaze pokracujte. takto posilujete svou rozhodnost, ktera muze zmenit cely vas zivot.

(anthony robbins)

ja mam svoje rozhodovaci svaly dobre procvicene.

ananas v kvetinaci

ananas je spokojeny i v kvetinaci, aspon se tak tvari...

ananas

taky patri mezi moje nejoblibenejsi, nejzamilovanejsi ovoce. ten jsem poprve uvidela na vlastni oci kdyz jsem se v 28 letech presunula do slunne a ovocne australie. pred tim jsem ho znala jez z plechovky jako kompot, ktery mamka vyjimecne sehnala ve vanocim obdobi trosku bohatejsim na sortiment zbozi... musim priznat ze mi chunali ty zluty trojuhelnicky ananasu. take jako dospela jsem si v restauracich rada davala ananasovou stavu. ale tyto v tovarne zpracovane pasterovane a prislasovane produkty se ani nahodou neyrovnali te prave chuti cerstveho a dobre zraleho ananasu.

zraly ananas krasne a silne ananasove voni, je na omak trochu poddajny, a u vetsiny druhu syte oranzovy ci zlutooranzovy.

ananas ma mala cerna seminka, ale takovy se malokdy vidi. zalezi na zemi, treba v thajsku jsou ananasy se seminky bezne, ale ve vice "civilozovanych" oblastech sveta je spis na trhu k videni ananas geneticky slechteny k tomu aby seminka nemel. to samy u bananau. ale zpet k ananasu, ananas se da tedy mnozit seminky, ale take kazda ananasova rostlinka ma nekolik ananasovyh miminek-vyhonku ktere rostou v samostatne rostliny. a dalsi spusob jak si lehce vypestovat ananas je tocivym pohybem ukroutit korunku ze zelenych listu na vrcholu ananasu, odtdrhnout spodni listy a zasadit do hliny. ananas se tedy velice jednoduse propaguje a proto v mistech tropu kde se mu dari nejlepe je vzdy k mani a za sympatickou cenu. ananasu je nekolik druhu, v thajsku meli na prodej bezne dva druhy, oba vyborny krasne sladoucky, tady v australii jsem jedla nejlepsi ananasy z obchodu ve state queensland, a pak od lidi co je pestujou na vlastnich pozemcich bez toxickych chemickych pripravku pro vlastni obzivu a ne komercne.

tady v sydney se tak sladky ananas jako v thajsku ci queenslandu jen tak neobjevi, ale kupujeme je stejnak protoze ananas ja i mango mame moc radi i tak a aby se nam "nespalili" po nich pusinky a jazycky, stavnime je spolecne s jablky, nebo s jablky a banany, moje nejoblibenejsi stava je ananas pomeranc. samozrejme sladky pomerance ne zadny stoviky. zato thajskej a queenslandskej ananas si muzu dat v pohode celej jen tak a nic me ani manga nepali.

ananas ma take silne cistici vlastnosti, je to videt i na nasem odstavnovaci, ktery je nekdy trochu zazloutly z ovocnych stav, ale jakmile odstavnime ananas, odstavnovac je cistounky jako novy.

mango pred lety jedl a trochu pil jen ananasy asi deset dni a pry to krasne vycistilo jeho telo. mango o teto zkusenosti napsal clanek na jeho stranky. tady je link: http://www.fruitnut.net/HTML/205_NonFiction_Fruit_Pineapple.htm

pineapple top

koruna zelenych listu ananasu s otrhanymi spodnimi listy, pripravena k zasazeni do hliny. na spodni casti koruny uz nejake koreny jsou, otrhanim spodnich listu vznikne vic mista pro nove koreny a navic nova ananasova rostlinka sedi v hline pevneji.

pineapple tops

dve ananasove koruny listu, jedna pripravena na propagaci a druha ne, jeste nema otrhany spodni listy.

pokojovy ananas

ananas se da pestovat i jako velice dekorativni pokojova rostinka.

ananasove pole

ananasova plantaz

úterý 7. dubna 2009

i kdyz se zivim syrovym ovocem

a citim se diky tomu krasne, a netrpim zadnymi beznymi zdravotnimi problemy, jako napr. bolesti hlavy, nespavosti, obesitou, nevolnosti, prujmy, zacpou, paleni zahy atd.

presto se nekdy bolesti nevyhnu; obcas se stane ze mi prochladne telo a projevi se to krecema v mych nohach, ktere jsou oslabene ochrnutim po tezkem urazu patere s pohmozdenim michy. trvalo mi nejaky cas, nez jsem si vsimla z ceho ty krece mam, a davam si od te doby pozor abych neprochladla, ale presto se to obcas stane a ja trpim vetsinou cely den a celou noc nekdy slabsi nekdy silnou bolesti, ktera prichazi v ruznyhc intervalech, mezi kterymy si od bolesti odpocinu, take pro zmirneni bolesti si nohy protahuju, a tak mam ke konci dne unaveny ruce. a tak nic nedelam, jen lezim, na nic jineho nemam ani pomysleni. bolest me pohlti a nejsem shopna a ani nemam zajem o jakekoliv cinosti, kdyz chodim, cely stav se jen zhorsuje.

vim, ze bych nemusela tolik trpet, kdybych se lip nabalila kdyz jsem v nedeli z horky vany a pak studeny srchy za 10 minut vylitla do studenyho auta, bylo 6 rano a jeli jsme na blesi trhy. zahrala jsem se az tak za pul hodiny pri vybalovani zbozi na prodej. vim, ze bych nemusela tak trpet kdybych spolkla nejaky ten prasek, stcilo by zaklepat u sousedu, takovy prasky proti bolesti ma doma skoro kazdej, ale ja ne, nechci je, vim ze by mi pomoly s bolesti, ale pridaly by mi na bolesti pozdeji, diky vedlejsim ucinkum. navic jsou takovy prasky navykove a o to taky nestojim. to si radsi vetsinu dne a noci tu bolest protrpim. nastesti neprochladnu tak casto. stava se to vyjimecne, nebot se vetsinou o to aby mi nebyla zima postaram. v nedleli jsem se teda o sebe dobre nepostarala oblikla jsem se nalehko a v pondeli jsem na to doplatila. priste si vemu do auta deku nebo dve. no jo podzim je tu v plny sile, rana a vecery jsou o poznani chladnejsi.

topeni v aute nepouzivame, nebot to me sice zahreje, ale zase pak nemuzu dejchat ucpe se mi skoro ihned nos, z kteryho mi za cas tece a to se strida, dychaci cesty mam vyschly no hruza. a vzpamatovavam se s toho nejmin den.

je, pravda neco jsem si vytrpela ale uz je to za mnou a je mi hej. vcera i pres bolest jsem si pochutnala na vybornym durianku a taky mango pro nas udelal stavu z jablicek golden delicious, ananasu a bananu to bylo taky moc mnamozni, a pak rajsky a orkurky s chili. snidala jsem ten bozskej durian ve 3 odpoledne, to se mango vratil z prace kde zahradnicil, prines durian do postele a vzdy kdyz jsem se prestala kroutit bolesti, mi podal segment durianu, och ten byl, a i jsem si po nem na hodinku zdrimla i pres v ty dobe lehkou bolest, no, jo, durian ten me vzdycky necim mile prekvapi. dneska jsem snidala taky durianek, a to v pul ctvrty, hned po te co jsem se vratila od kamaradky. za par hodin po durianu byly rajsky orurky a chili, a nakonec v sedum vecer ja nastrouhany 3 stredne velky jablicka golden delicious, a mango si je nastrouhany smichal s rozmackanym bananem a avokadem. moc nam vsechno jaky vzdy chutnalo.

vcera na trzich jsme si ani nedali jako vzdy pomerancovou stavu, ale jedli jsme sem tam banan nebo dva. po trzich byla stava z pomerancu a za pul hodiny uz vybornej durian. mnam, mnam, mnam. ja mam durian v genech, hledala jsem ho uz od malicka a jsem moc spokojena ze jsem ho nasla. sam durian me zavedl do chvil meho zivota kdy jsem o durianu snila, aniz jsem ho kdy videla nebo o nem slysela. jednoho dne bych o tom rada napsala vice. durian je pro me opravdu magicke ovoce plny krasnych kouzel.

je to krasne zit bez bolesti.

durian v noci

magicky durian

dragon fruit

dragon fruit v mangove ruce, s ananasovym pozadim. ananasy v thailandu jsou moc moc moc sladkoucky a dobroucky. dragon fruit nas nijak chuti nezaujal. zato vzhledem je dragon fruit opravdu mnam. proto je vhodny k dekoracim ovocnych jidel a napoju.

zivot je krasny

vsichni jsme mnohokrat slyseli

6

o lidech, kteri dokazli prekonat okolnosti, ktere je svazovaly, a stali se prikladem neomezene moci didskeho ducha.

kazdy z nas muzete zit svuj zivot tak, aby se stal zdrojem teto proslule inspirace, a to jen tim, ze sebereme odvahu a uvedomime si, ze jsme schopni kontrolovat a ovladat vse, co se v nasem zivote deje. je prvda, ze nemuzeme ovlivnit vsechny udalosti, ktere nas postihnou, vzdy vsak muzeme kontrolovat nase reakce na ne stejne jako ciny, jimiz se s udalostmi vyrovnavame.

jste-li ve svem zivote s necim nespokojeni - at uz se jedna o partnersky vzdah, zdravi nebo zamestnani - ucinte prave ted rozhodnuti, jak hodlate svu situaci bezodkladne zmenit.

(anthony robinns)

ja jsem vzdy udelalala maximum pro to abych zmenila situace v mem zivote ve kterych jsem nebyla spokojena. ani jednoho ze svych rozhodnuti a cinu ktere po tom nasledovaly nelituji. naopak. mam radost.

austalsky bottle brush

australsky bottle brush kvete skoro cely rok

pondělí 6. dubna 2009

roku 1955 se rosa parksova rozhodla

5

vzeprit nespavedlivemu zakonu, ktery ji diskriminoval na zaklade barvy jeji pleti. v okamziku, kdy se v autobuse odmitla zvednout ze sveho sedadla, dala do pohybu udalosti, jejichz dusledky si mnohla jen stezi v danou chvili uvedomit. mela snad v umyslu zmenit strukturu cele spolecnosti? nezavisle na tom, jake sledovala cile, k cinu ji primela jeji vira ve vyssi zasady.

premysleli jste nekdy, jak dalekosahle byste mohli ovlivnit beh veci, kdybyste sve zivotni zasady pozvedli na vyssi uroven a skutecne se odhodlali podle nich zit?

(anthony robbins)

me osobne take k cinum primela vira ve vyssi zasady, moje vira v lasku dalekosahle ovlivnila muj zivot, protoze jsem se skutecne odhodlala podle ni zit.

laska me nikdy nezklamala, a je to prave ona, ktera me privedla na pozehnanou ovocnou cestu. a k poznani ze buh je laska.

a tak me casto na moji ceste za laskou doprovazela tato slova basne jaroslava vrchlickeho:

za trochu lasky sel bych sveta kraj
sel s hlavou odkrytou a sel bych bosy,
sel v lednu - ale v dusi vecny maj,
sel vichrici - vsak slysel zpivat kosy,
sel pousti - a mel v srdci perly rosy.
za trochou lasky sel bych sveta kraj,
jak ten, kdo zpiva u dveri a prosi.

birds of paradise

kvetinka birds of paradise me vzdy uchvati svymi nadhernymi barvami i tvary. jedna jedina kvetina je v mem svete jeden velky svet. inspiruje me ke krasnym fantasiim...

neděle 5. dubna 2009

kazdy z nas je obdaren

4

vnitrnimi zdroji, ktere nam umoznuji dosahnout vseho, o cem jsme kdy snili - a jeste vice. jedinym rozhodnutim muzeme dat do pohybu udalosti, ktere nam prinesou radost nebo smutek, blahobyt nebo chudobu, pratelstvi nebo samotu, dlouhy zivot nebo predcasnou smrt.

vyzyvam vas, abyste prave dnes ucinili rozhodnuti, ktere muze okamzite zmenit nebo zkvalitnit vas zivot. udelejte neco, co jste dlouho odkladali... osvojte si novou dovednost... chovejte se k lidem s vetsi uctou a pochopenim... zatelefonujte nekomu, skym jste uz dlouho nemluvili. uvedomte si, ze kazde rozhodnuti ma sve hnasledky. dokonce i nerozhodnost je jistym druhem rozhodnuti.

jaka rozhodnuti, ktera zacne ovlivnuji vas soucasny zivot, ste v minulosti ucinili, bebo nedokazali ucinit?

jahodove zatisi

jahodove zatisi...

ja jsem se napriklad pred vice nez dvaceti lety rozhodla jist jen syrove cerstve ovoce, a to silne positivne ovlivnilo a zmenilo moji existenci. dodnes jsem za toto rozhodnuti a za vse co mi prineslo vdecna.

sobota 4. dubna 2009

durianci jsou kazdy den moc dobry,

co durian, to skvost, jsme z nich s mangem uneseni, naladeny na stejnych durianovych vlnach, si blazene pochtnavame, vznasime se na durianovych mraccich, durian je nejen kral ovoce, ale je i ovocem kralu. delikatesa vsech delikates. tajuplny durian. mnam, mnam, mnam...

taky jsme si moc kazdy den pochutnavali na stavach kremove a huste konsistence ze zelenych hroznu, jednou dvaktrat az trikrat za den, od vcerejska jsme bez hroznu, v pondeli koupi mango novou bedynku. dale jsme vypili par rock melounu (galia) silne aromatickych a sladkych, stava byla husta jako ten spravny nektar. dneska jeden maly vodni melounek, dali jsme si kazdy 6dl k moji snidani, dneska pro me brzo uz v 11:30, mango uz jedl, silhala jsem hlady a doufala ze se mango brzy vrati ze zberu micku na golfaci...no mel stesti prisel, ja totiz radsi jim/popijim s nim, mam z toho vetsi poteseni, no a druhou stavu jsme si dali az v pet vecer, a asi v sedum jsme si rozmackali banany s naktarinkama vidlickou a ja se v polovicce hostiny rozrechtala silnou euforii, ano, smala jsem se jako blazen, stestim bez sebe, v objeti ovocne euphorie pri ktery mi v oku mysli prochazi mnoho krasnych obrazu z meho zivota... je to zarucene jeden z mnoha krasnych daru ovoceho zivobyti.

na durian doslo, brzo po tom co jsem vylezla z vany, kde jsem si dvakrat s velkym potesenim prezpivala s kasey chambers skoro cely album barrikades and brick walls, za doprovodu jeji kapely, album, ktery jsem sla pred mnoha lety kdyz vyslo a bylo mi darovano vratit protoze se mi nelibilo, ale nevzali si ho, tak se mnou zustalo, a svete div se, po delsi dobe jsem si to album znovu poslechla a vetsinu pisnicek jsem si zamilovala. jeste si nepamatuju vsechny slova a nemela jsem ve vane texty, tak hodne bylo la la la a to hlavne napoprvy, napodruhy uz se mi vybavilo textu vic. uz jsem tohle album dlouho nezpivala aspon rok... byl to pro me silny a nadherny zazitek... od ty doby co vedome zpivam si rikam: pisnicku nepoznam, dokud si ji nezazpivam.

durianek byl taky plny novych nebeskych dobrutek, hodne kremovej a vic nez dokonalej. jim durian pokazdy pomalinku aby mi dlouho vydrzel, i kdyz to je docela umeni, nebot se ta kremova perinka primo na jazyku rozplyva. jeste tu mame dva, krasne sladce voni, ale nepokouseji me, jen mi obcas pripomenou ze zitra bude zase nezapomenutelna kralovska druianova hostina. rada se tesim.

jeste jsme v minulem tydnu vypili nekolik stav z ananasu pomerancu a bananu, a z ananasu a pomerancu, a snedli dosti vybornych naktarinek. je mozny ze jsem na nejake ovoce zapomela. aha uz vim, banany, ktery jsem uz asi 3 roky nic moc nejedla zase uzivam ve vetsich davkach a to skoro kazdy vecer pet az sedum kousku, stredne velkych. hodne sladky a moc jedly. mango si dava tak jeden dva skoro denne.

a stale u nas vladne ovocna pohoda, klid a mir, harmonie a laska.

pocasicko bylo slunecny a oblacne prehankovy a to i padaly trakare, proste spravnej april, ale teploucko bylo a to i v noci, a uz od vcera bez deste jen sem tam zatazeno. zitra ma byt slunecno. tak uvidime. jsou blesi trhy, zase se tesim. na to vstavani ale moc ne, ale nezabyvam se tim vim ze jsem to prezila uz nekolikrat preziju to zas.

zivot je krasnej

malabar beach

krasny prirodni bazen morske na plazi malabar, kousicek od nasi krabice od bot

durian s ruzema

durianova a ruzova aromaterapie...